Dierenarts stopt vloeibare heroïne in puppy's en zet hen in als drugskoerier

Onder andere deze labradors werden ingezet als drugskoerier tussen Colombia en de Verenigde Staten.
REUTERS Onder andere deze labradors werden ingezet als drugskoerier tussen Colombia en de Verenigde Staten.
Een dierenarts heeft puppy's die hij opereerde, ingezet als drugskoerier tussen Colombia en de Verenigde Staten. De in Colombia geboren Andres Lopez Elorez plaatste implantaten met vloeibare heroïne in de magen van een onbekend aantal labradors.  De dertiger verscheen dinsdag voor de rechter in Brooklyn (New York) en riskeert een celstraf tot tien jaar. 

De man (38) werd in 2015 gearresteerd in Spanje. Hij werd later aan de Verenigde Staten uitgeleverd.

De man vluchtte in 2005 toen de drugsbende door de Colombiaanse autoriteiten werd opgerold. De dierenarts was in de misdaadorganisatie actief tussen september 2004 en januari 2005. De bende maakte naast honden ook gebruik van 'gewone' bolletjesslikkers, mensen die drugs smokkelen via oraal, rectaal of vaginaal ingebrachte capsules.

De implantaten met vloeibare heroïne.
AFP De implantaten met vloeibare heroïne.

De puppy's vlogen met hun baasjes - die meewerkten aan de drugssmokkel -  vanuit Colombia op commerciële vluchten mee naar New York. Op Amerikaanse bodem werden ze geopereerd en werden de implantaten eruit gehaald. Hoeveel honden daarbij om het leven zijn gekomen, is niet bekend. Volgens de Amerikaanse justitie heeft dierenarts Lopez zich daardoor ook schuldig gemaakt aan dierenmishandeling. Bij de inval in een Colombiaanse boerderij in 2005 werden tien puppy's aangetroffen. Vijf viervoeters liepen weg, drie stierven en twee werden geadopteerd. Een van die labradors werd later ingezet als drugshond. 

Dierenarts Andres Lopez Elorez (38).
AFP Dierenarts Andres Lopez Elorez (38).15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christine Laevers

  Het topje van de ijsberg, vrees ik.

 • MYRTHE PASS

  Helemaal de erkenning dierenarts niet waardig! Hoeveel mooie, lieve pups moeten hieraan gestorven zijn. Het was hen enkel te doen om de drugs.

 • didier de coster

  maar jongens toch , das oud nieuws, ze gebruiken zelfs dode babys met drugs in hun buikje, iedereen denk dat ie slaapt

 • Martine Rochtus

  Zwaar straffen ..dit is walgelijk

 • Loesje Vranken

  Aaaa gruwelijk voor die beestjes, levenslange opsluiting of gewoon korte metten moesten ze met zulke tirannen.