Dierenactivisten schotelen zichzelf als stuk vlees voor uit protest

EPA
Een opmerkelijk beeld uit Barcelona: daar legden activisten zich naakt op een bord voor ‘World Vegan Day’. Als een stuk vlees vlijden ze zich besmeurd onder vals bloed neer tussen onder meer gigantische valse erwten en wortelen.

De dierenactivisten van AnimaNaturalis protesteerden donderdag tegen de vleesindustrie en vleesconsumptie. “Ik kruip letterlijk in de huid van een dier”, legt deelneemster Barbara Barranco uit. “Stel je voor dat je in een slachthuis bent, in de kou, met niemand die voor je zorgt en er is geen ontsnappen aan. De dood is de enige uitweg.”

Het is niet de eerste keer dat leden van AnimaNaturalis in de Spaanse stad uitpakken met een opvallend protest. Zo gingen in onder meer 2016 ook al meerdere veganisten uit de kleren, om bedekt met bloed en gewikkeld in gigantische vleesverpakkingen aandacht te vragen voor een vleesvrij dieet dat “vrij is van uitbuiting, dierenleed en dood”.


“We moedigen iedereen aan om geen vlees te eten en zich aan te sluiten bij al wie gelooft dat zelfs maar een dag zonder vlees een verschil kan maken”, klonk het toen. De groep protesteert ook vaak schaars gekleed tegen stierengevechten.

EPA
EPA

Bekijk ook:
33 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • pieter arons

  @Marco Maerten Dag maarten , In de prehistorie kweekten ze inderdaad geen dieren maar wanneer mensen steden begonnen te bouwen en dus in grotere populaties begonnen te wonen was "Veeteelt" en visteelt een belangrijke industrie aangezien het efficientste manie was om het volk te voorzien van voetsel.

 • Marco Maerten

  Pieter,er zijn talloze alternatieven om vlees te vervangen als je maar de moeite neemt om erover te lezen.In de prehistorie at men vooral wat er voorhanden was en had men niet de mogelijkheden om boeken te lezen over alternatieven.Er werden trouwens ook geen dieren GEKWEEKT om op te eten,wat de aarde ten goede kwam.

 • pieter arons

  Deze mensen zouden de geschiedenisboeken is moeten lezen vissen,Veeteelt en andere industrie met dieren was nodig om de groeiende populatie voro eten te verzien.. Onze voorouders jaagden ook op dieren omdat wij veel planten soorten niet kunnen eten. Het is heel simpel onze maag is niet gemaakt om planten te eten ja bepaalde fruit en niet alles. Deze vegetarians noem ik gewoon snobs proberen speciaal te doen.

 • Eric De landtsheer

  Ziet er lekker uit...

 • Hans Torbeyns

  Draai het hoe je wil, de mens is een omnivoor. Als zij tevreden zijn met een slaatje, voor mij geen probleem.