Dierenactivisten kleuren water Londense fonteinen rood

Dierenactivisten kleuren water Londense fonteinen rood.
REUTERS Dierenactivisten kleuren water Londense fonteinen rood.
Demonstranten hebben vandaag het water van twee fonteinen op het Trafalgar Square in Londen rood gekleurd. Ze protesteerden tegen het fokken van dieren.

Enkele tientallen activisten van de beweging Animal Rebellion hielden borden omhoog met teksten als 'de regering heeft bloed aan haar handen'. Een enkeling stond tot zijn knieën in het rode water. "We zijn hier vandaag om te eisen dat de regering toekomstige pandemieën voorkomt door het beëindigen van de veehouderij en de overgang maakt naar een plantaardig voedselsysteem", aldus de groep in een verklaring.

De politie zei later dat zij twee actievoerders heeft gearresteerd op verdenking van het veroorzaken van criminele schade.

Dierenactivisten kleuren water Londense fonteinen rood
REUTERS Dierenactivisten kleuren water Londense fonteinen rood
Dierenactivisten kleuren water Londense fonteinen rood
REUTERS Dierenactivisten kleuren water Londense fonteinen rood
Dierenactivisten kleuren water Londense fonteinen rood
REUTERS Dierenactivisten kleuren water Londense fonteinen rood5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gerard Braeckmans

  Meteen een boete van 10000 Euro, werkstraf van enkele weken om graffiti te gaan verwijderen.

 • Christine Laevers

  Dit gaat veel te ver. Er zijn andere organisaties die ijveren voor bio veebedrijven waar de dieren elke dag buiten moeten kunnen gaan. Dat is meer haalbaar en schaadt niemand.

 • Jan De Korte

  Wat ze wel niet weten dat deze pandemie net komt van wilde dieren. Mensen zijn van nature carnivoren. Ze hebben een kort darmstelsel, gebitsonderzoek van onze voorouders tonen dit ook aan. En met vlees krijg je alle noodzakelijke eiwitten, aminozuren, etc... in de juiste verhouding binnen. Groeten, fruit niet en moet je heel veel variëren. Vitamine B12 krijg je enkel maar binnen via vlees. Of via voedingsupplementen. Maar dat wisten ze pakweg zo'n 500 jaar geleden nog niet.

 • Patrik De Weirdt

  Typisch dierenactivisten (of moet ik zeggen dierenfanatici): de wereldwijde pandemie gebruiken om hun eisen (iedereen moet vegetariër of veganist worden) kracht bij te zetten.

 • Patrick Marinus

  Dus het milieu moet er aan geloven? Deze drempel zijn ze al over. Wat is het volgende? Een meer? Als ze het water vervuilen, want dat is het tenslotte, dan zijn ze zelf schuldig aan dierenmishandeling want op de foto zijn duidelijk eenden te zien. Een Amerikaanse zegswijze: "Practice what you preach!" is hier zeker toepasselijk! De nieuwe "afrekencultuur" is uit de hand aan het lopen...