Diepste zwembad ter wereld opent binnenkort in Polen: duiken tot 45 meter diep

Facebook/Deepspot
In de Poolse stad Mszczonów, ongeveer 18 kilometer van Warschau, wordt momenteel een zwembad gebouwd dat 45 meter diep is. ‘Deepspot’ zal het diepste binnenzwembad in de wereld worden. Althans voor even, want volgend jaar opent een nog dieper zwembad in het Verenigd Koninkrijk.

‘Deepspot’, dat zo diep is als een appartementsgebouw met vijftien verdiepingen, zal voorzien zijn van een speciaal ontworpen filtersysteem dat het water in het zwembad kristalhelder zal houden. Het water zal iets warmer zijn dan gebruikelijk is in een normaal zwembad. Hierdoor hoeven freedivers geen wetsuit aan te doen.

Tunnels

Het zwembad zal heel het jaar zeven dagen per week open zijn. En de echte gepassioneerde duikers kunnen zelfs ’s nachts gaan oefenen in het zwembad, omdat het 24 uur op 24 uur open zal zijn. Diegenen die liever droog blijven, kunnen in onderwatertunnels naar de duikers kijken. Er zullen ook een hotel, conferentie- en trainingszalen zijn die uitkijken op het zwembad.

Wereldrecord

Zodra ‘Deepspot’ in de herfst van dit jaar zal opengaan, zal het het Italiaanse zwembad ‘Y-40 Deep Joy’ met een diepte van 42,15 meter van de troon stoten. Maar niet voor lang: het zwembad ‘The Blue Abyss’ in het Verenigd Koningrijk zal 50 meter diep zijn en opent in 2020 de deuren.

Facebook/Deepspot
Facebook/Deepspot
Facebook/Deepspot
Facebook/Deepspot7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Eida Lam

  Ik zou er doodgraag eens willen gaan zwemmen. Nemo is 33 is 33 meter diep, het zit in de naam ... Natacha :)

 • Bart Boenen

  Daar gaan ze er op vooruit... met ons geld... Onze Oceade opent binnenkort de deuren in een buurland van Polen. Dank u EU.

 • Natacha Verpoort

  Schitterend, jammer dat het in België maar 35m geworden is!

 • Eric Horta

  Hier in het Brusselse heb je Nemo,33 meter diep.

 • FRIEDA VAN KEYMEULEN

  De kosten zullen exorbitant zijn en een toegangsticket zal de modale Poolse burger zich niet kunnen veroorloven aangezien het loonniveau ginder. Financiering met geld van de EU?