Dief steelt auto met 2-jarig jongetje op de achterbank

Illustratiebeeld.
ANP XTRA Illustratiebeeld.
Een 33-jarige vrouw uit het Nederlandse Heiloo zag gistermiddag een dief er met haar auto én tweejarig zoontje vandoor gaan. De politie spreekt van een "bizarre diefstal".

De moeder liet haar auto met draaiende motor rond 17.10 uur voor een woning in Heiloo staan. Ze glipte even naar binnen om haar dochtertje op te halen die daar op bezoek was geweest. Haar zoontje bleef in het kinderzitje achter. In de korte tijd dat de vrouw naar binnen liep, werd haar auto gestolen door een nog onbekende dief.

Volgens de politie kreeg de dief vermoedelijk pas na het wegrijden in de gaten dat er een kind in de auto zat. Hij parkeerde de auto verderop en ging ervandoor.

Groot alarm

Na de melding van de moeder werd direct groot alarm geslagen. Omliggende politie-eenheden werden ingeschakeld en overal werd uitgekeken naar de auto met het jongetje. Ook werd er een Burgernetmelding uitgegeven.

Omstreeks 17.30 uur, twintig minuten na de diefstal, vond een voorbijganger de auto met kind terug. Het jongetje verkeert in goede gezondheid.

De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Abdelelah Et Talie

  Ja idd die dief zal zo gedrogeerd zijn dat die niks opmerkte!Autodiefstal met kind in is voor mij kidnapping.Wat als het lang duurde voor kindje werd teruggevonden?Opsporen en zwaar straffen.

 • Jef Denijs

  Wie doet nu zoiets met een kind op de achterbank ? Dat zal de toekomst uitwijzen.

 • Ingrid Vantroostenberghe

  Desire. Dat zou moeten kunnen. Men moet van andermans zaken blijven

 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  Mensen die hun motor laten draaien en dan de auto verlaten en ergens binnenstappen : bestaat dat nog ?