Dief laadt winkelkar voor 1.093,59 euro vol in Albert Heijn… en rekent één flesje cola aan bij zelfscan

.
Benoit De Freine/Twitter .
De politie van Den Haag heeft een dief bij de kraag gevat die in de Albert Heijn met een volle kar probeerde buiten te rijden. De man had er niet beter op gevonden om maar één flesje cola aan te rekenen bij de zelfscan. “Dat valt natuurlijk op.”

De dief had duidelijk een uitgebreid diner gepland, want hij had zijn winkelkar volgeladen met luxeproducten. Een halve kilo kalfsoester (25,50 euro), zes flessen Lanson Brut-champagne (179,94 euro), ossenhaas, garnalen en tal van andere producten waren samen goed voor een rekening van 1.093,59 euro. Maar aan de zelfscan rekende hij één flesje cola aan.

Met een uitpuilende kar probeerde de man vervolgens de winkel te verlaten, maar door de erg magere rekening had het personeel hem snel in de smiezen. “Dat valt natuurlijk op”, zegt een justitieofficier van Den Haag.

Morgen buigt een rechter zich over de zaak.

Misbruik van zelfscan

Omdat er vaak misbruik wordt gemaakt van de zelfscan, hebben winkelketens verschillende algoritmes ontwikkeld die dieven moeten helpen vatten. Dat berichtte NRC onlangs. Wie bijvoorbeeld lang in de winkel rondloopt, maar weinig afrekent, wordt door het algoritme als verdacht gemarkeerd.
112 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • pierre De Smet

  Besparingen dus minder personeel en meer en langere openingstijden , straks moeten de winkels 20 uur openblijven en zullen er nog zijn die klagen , vraag is hoe deden ze het 10 jaar geleden toen gingen we ook werken en waren de winkels minder lang open

 • Lieve Maes

  Het is via het moment dat je de scanner neemt en het moment dat je aan de selfscan kassa afrekent dat het "systeem" weet hoe lang je in de winkel was, niet via camera's. Daar tot nu toe nooit over nagedacht wegens geen enkele reden.

 • Tomas Hermans

  Zelfscan is geweldige tijdswinst. Degenen die terugwillen naar cash en kassa, staan beter nu maar al op om hun koeien te melken en hun paard in te spannen om naar 't werk te vertrekken. Of wacht, t zijn weer gepensioneerden met teveel tijd zeker

 • DIRK VAN DESSEL

  Slechts 1flesje cola aangeven ? De Hollandse "zuinigheid" blijkt ingebakken.

 • Lins Wiame

  Als maar minder personeel....Ge ziet wat er van komt....