DHL leverde 130 pakjes af met drones in Beiers dorp

EPA
Het Duitse koerierbedrijf DHL zegt als eerste succesvol met drones pakjes afgeleverd te hebben tot bij de consument. Het bedrijf meldt vandaag dat een test tussen januari en maart in het Beierse dorpje Reit im Winkl succesvol is verlopen.

Tijdens de test werden 130 succesvolle autonome drone-leveringen gedaan, aldus DHL. Soms kwamen er zware ladingen, verre afstanden en moeilijke bergachtige terreinen aan te pas. Een "parcelcopter" transporteerde de pakketjes van of naar een packstation in het dorp, waar de klanten hun pakje kunnen afhalen.

Volgens DHL-manager Jürgen Gerdes werden onder meer dringend gevraagde medicijnen en sportuitrusting geleverd in amper 8 minuten. Het bedrijf is van plan de drones vooral in dunbevolkte gebieden in te zetten.

DHL claimt als eerste postdienst ter wereld een transportdrone te hebben gebruikt voor aflevering bij de klant. Maar DHL is niet de eerste die zo'n claim maakte. Ook Amazon, Google en Wal Mart werken al enige tijd aan droneleveringen, waarbij al dikwijls sprake was van de "eerste" succesvolle levering.

EPA
REUTERS