Deze siamese tweeling werd succesvol gescheiden

EPA
Artsen in het Australische Melbourne hebben de Siamese tweeling uit Bhutan succesvol kunnen scheiden. De vijftien maanden oude meisjes Nima en Dawa waren vanaf de romp met elkaar vergroeid. Het was dus om een erg complexe operatie die zes uur duurde.

Uit vooronderzoek bleek dat de meisjes een gemeenschappelijke lever hadden en dat ook hun darmen met elkaar vergroeid waren. Of de organen normaal zouden kunnen functioneren, wisten de artsen bij aanvang van de operatie dan ook niet zeker.

Goed verlopen

Het operatieteam heeft geen grote problemen ondervonden om de darmen van de meisjes te scheiden en sprak na afloop van een geslaagde operatie. Het was wel een grote uitdaging om de buik van de tweeling te reconstrueren, zeggen de artsen.

De operatie ging door in het kinderziekenhuis Royal Children’s Hospital in Melbourne. Er zaten achttien mensen in het operatieteam. De moeder van de kinderen is samen met hen eveneens naar Australië afgereisd.

In hetzelfde ziekenhuis werd enkele jaren geleden al eens een Siamese tweeling uit Bangladesh met succes van elkaar gescheiden. Bhutan, ook wel de Himalaya-staat genoemd, is een van de armste landen ter wereld. De operatie wordt bekostigd door de regering van de Australische deelstaat Victoria.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Shakira moessa

    Hoop dat het lukt !!!