Exclusief voor abonnees

Deze Rotterdamse wijk moest gesloopt worden en plaats maken voor nieuwe huizen. Maar daar dacht één familie anders over

Arie Kievit
Met als resultaat dat er nu nog één rijhuis uit 1903 staat. De omringende woningen zijn gesloopt. "Best eng, de binnenmuren die nu als buitengevel dienen."

Het voelt wel eenzaam, plotseling zonder buren om je heen. "Je hoort de deuren niet meer dichtslaan." Maar Heleen Euwe hoeft ook geen "ssst, zachtjes" meer te roepen als haar zoontje lawaai maakt. "Niemand die verder last van ons heeft, best lekker eigenlijk."

Je hebt 11% van dit artikel gelezen
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • patrick claeys

  Ach.... enkele weken of maanden geduld, en dan stort het vanzelf in van de trillingen.

 • Ben De Beucker

  Zoals ze in Rotterdam mooie, speciale gebouwen hebben zullen ze hier ook wel iets opvallends mee kunnen doen

 • heiko werner

  Een moderne Fasade 1.5 meter achteruit gezet en het oude huis als blikvanger, door de centrale ligging is dat gelijk een antiek kastje in een modern interieur. Kan een heel mooi symbiose werden en een meerwaarde betekenen.

 • paul van de velde

  Dan hebben die schans dat de sloophamer er niet los door heen is gegaan, klein aksidentje zal de aan nemer vertellen dan.

 • Marc Spandel

  Zo op het eerste zicht toch een gevaarlijke situatie als die dunne binnenmuurtjes dat hoge gebouw recht moeten houden zonder instortingsgevaar.