Deze man beweert één van Amerika’s dodelijkste seriemoordenaars te zijn. De politie heeft geen reden om hem niet te geloven

Samuel Little (78).
Houma Police Department Samuel Little (78).
Maak kennis met Samuel Little, 78 jaar en mogelijk één van de dodelijkste seriemoordenaars in de recente geschiedenis van de Verenigde Staten. Intussen linkt de politie hem al aan minstens 30 moorden. Volgens Little zelf zijn het er in werkelijkheid ruim 90, in meer dan een dozijn staten. En de politie heeft voorlopig geen reden om aan zijn verklaringen te twijfelen.

Samuel Little is een carrièrecrimineel. Op zijn zestiende kwam hij voor het eerst in aanraking met het gerecht na een inbraak. Voor hij in 2014 voor de rest van zijn leven achter tralies belandde voor de moord op drie vrouwen in Californië in de jaren ’80, had hij in totaal al 10 jaar in de cel gespendeerd, voor verschillende misdrijven. Hij leerde er boksen als de beste. Iets wat hem op zijn latere moordpad nog goed van pas zou komen.

Gewurgd

Little richtte zijn dodelijk vizier altijd op vrouwen. En het begin van het einde voor zijn slachtoffers verliep meestal hetzelfde. Knock-out, met één klap. De bokskampioen in hem. Vervolgens wurgde hij de vrouwen, terwijl hij met zijn andere hand masturbeerde. Dan dumpte hij hun lichamen en verliet hij de stad. Op naar de volgende.

Bijna vier decennia lang kon hij zijn gang gaan, tot hij besloot op pensioen te gaan in 2005. Pas in 2014 werd hij enigszins ter verantwoording geroepen voor zijn daden, met drie keer levenslang voor de moord op de drie vrouwen in Californië. Alle drie waren ze gewurgd teruggevonden, het DNA van Little was gevonden op hun kleding. 

Praatgraag

In juli van dit jaar volgde een nieuwe moordbeschuldiging, deze keer voor het wurgen van een Texaanse vrouw in 1994. Vorige maand werd de bejaarde man uit zijn Californische cel naar Texas overgebracht, om mee te werken aan het onderzoek naar de moordzaak. En dan volgde plots een bijzonder boeiende woordenstroom. 

Want de praatgrage zeventiger werkt opvallend goed mee. Hij bekende niet alleen de moord op de jonge vrouw in Texas, maar doet nu zelfs bekentenis na bekentenis. “De Texaanse ondervrager is erin geslaagd deze specifieke zaak te gebruiken als katalysator om vertrouwen en informatie te krijgen en mogelijk tientallen andere zaken op te lossen”, meldt openbare aanklager van Ector County, Bobby Bland, in een statement. Meer nog: “Little beweert nu zelfs verantwoordelijk te zijn voor ruwweg 90 moorden sinds de jaren ’70”.

Samuel Little in de rechtbank in Los Angeles in 2013.
AP Samuel Little in de rechtbank in Los Angeles in 2013.

Al match voor meer dan 30 dossiers

Zo bekende de Amerikaan onder meer al de moord op Brenda Alexander, een meisje van amper 23 jaar oud. Haar naakte lichaam werd in 1979 gevonden op een zandweggetje in Phenix City. Little vertelde over hoe hij met haar uit een dansclub was gekomen en zij in zijn auto was gestapt. “Hij wrong in zijn handen, lachte en zei: ‘Ik wist toen dat ze van mij was’”, verklaarde zijn ondervrager in Amerikaanse media over het verhoor.

De politie luistert met veel aandacht naar wat de verdachte allemaal te zeggen heeft en volgt alles grondig op. Met resultaat. “Er is tot nu toe al een match voor meer dan 30 dossiers”, aldus Bland. “Voorlopig hebben we nog geen enkel stuk valse informatie van hem ontvangen.” 

Er is tot nu toe al een match voor meer dan 30 dossiers. Voorlopig hebben we nog geen enkel stuk valse informatie van hem ontvangen

Mazen van het net

Naar eigen zeggen was Little tussen 1970 en 2005 actief in onder meer Texas, Florida, Georgia, Kentucky, Tennessee, Mississippi, Louisiana, Illinois, Ohio, Californië, Indiana, Arizona, New Mexico en South Carolina. Hij reisde vrolijk door het land, terwijl hij onderweg vrouwen vermoordde. 

Af en toe had het gerecht hem overigens wel bijna te pakken. Maar door omstandigheden kwam hij er telkens onderuit als het ging om zaken van aanranding of moord. Dan werd hij vrijgesproken of kreeg hij slechts een lichte straf voor minder ernstige misdrijven. “Het is het gekste strafblad dat ik ooit heb gezien”, klonk het bij de openbare aanklager van Los Angeles in 2013. “Hij is telkens weer tussen de mazen van het net geglipt.” 

Hoe dan ook, het lijkt erop dat Little de geschiedenisboeken kan ingaan. Als waar is wat wordt gevreesd, dan zou zijn aantal slachtoffers dat van de notoire seriemoordenaar Ted Bundy overtreffen - die toegaf zeker 30 vrouwen tussen 1974 en 1978 te hebben omgebracht. Alsook van John Wayne Gacy - die tussen 1972 en 1978 liefst 33 jongens verkrachtte, folterde en vermoordde.

AP15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christine Laevers

  Welke link of welke fase hebben ze in hun kindertijd niet gehad om zo empathieloos te worden ? Dat interesseert me wel. Is het uitsluitend een gezonde moederband met het kind dat empathie garandeert ? Want waarom vrouwen ?

 • ivan DEJONGHE

  en nu op zijn oude dag word er goed voor hem gezorgd tot medische toe goed gezien van die vent

 • Linda Wellekens

  Hier maak ik geen woorden aan vuil.

 • Nancy Dequirez

  Misschien verslijt hij zijn laatste jaren liever door in een gevangenis dan in een rusthuis ?!?!

 • Kurt De Min

  Wss bekende hij zoveel moorden om nu de doodstraf en executie in Texas te ontlopen... nu nog jaren onderzoek in diverse staten... en zo krijgt hij intussen geen uitvoering van executie... slim bekeken