Exclusief voor abonnees

Deze landen zijn nagenoeg coronavrij en weer klaar voor het toerisme: zo hebben ze dat gerealiseerd

Illustratiebeeld
Getty Images Illustratiebeeld
Bij ons zijn de coronacijfers in dalende lijn, maar hier is de strijd nog niet volledig gestreden. Andere landen in Europa (en daarbuiten) hebben het in China ontstane virus klein gekregen en zijn nagenoeg coronavrij. Ze zijn ook stilaan klaar om opnieuw toeristen te ontvangen. Om welke landen gaat het en hoe zijn ze daarin geslaagd? Een overzicht.

Je hebt 2% van dit artikel gelezen
34 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Vanessa Huysmans

  Pfff... ik zie dat niet goedkomen die grenzen open...1 besmetting die maar moet doorgegeven worden

 • Rudi Van Goethem

  Landen met de beste resultaten zijn gebaseerd op 3 principes: contacttracing, mondmaskers en testing+quarantaine. Laat dit nu de dingen zijn waar onze politiek zwaar in de fout is gegaan. Contactracing: ldraait compleet in de soep. Mondmaskers: zijn na 12 weken corona nog steeds niet in staat om elke Belg te voorzien van 1 mondmasker. Testing: enkel als je al besmet bent, dus veel te laat. De daaropvolgende noodzakelijke quarantaine is een lachertje.

 • Katrien D'herde

  @Jahan Vransen, dat komt omdat er nij ons ook anders geteld is dan in bevb Italië! Daar heeft men niks gedaan met wzc's! Of thuisblijvers...

 • jefke fonske

  er is niet zoiets als nagenoeg coronavrij, het is ooit met 1 persoon begonnen hé

 • Johan Vransen

  België blaast wel hoog van de toren maar heeft procentueel evenveel Corona doden dan Italië en Spanje.