Deze kapper knipt op zijn enige vrije dag het haar van daklozen

Instagram
Nasir 'Nas' Sobhani, beter bekend als 'The Streets Barber' denkt niet aan rusten op zijn enige vrije dag in de week. Nee, hij knipt het haar van daklozen "als teken van dankbaarheid", omdat hij is afgeraakt van zijn drugsverslaving.

De 26-jarige kapper uit Footscray, Melbourne werkt zes dagen per week in een kapperszaak. Op zijn enige vrije dag schuimt hij de straten af en geeft hij daklozen een gratis kapbeurt. Nas noemt het de "Clean Cut Clean Start"-initiatief (vrij vertaald: Nieuw Kapsel, Nieuw Begin).

Nas heeft een zware drugsverslaving achter de rug. "Ik herinner de dagen dat ik mezelf haatte en niet in de spiegel kon kijken zonder te wenen", vertelt Nas. "Ik herken dat gevoel ook bij veel van mijn klanten op de straat, ze zijn beschaamd in wie ze zijn".

Instagram

Belangrijk moment

Enkele jaren geleden, toen Nas het vak leerde, raakte hij aan de praat met een man die de ruiten van de kapperszaak aan het wassen was. De man was een heroïneverslaafde, maar hij was al een maand nuchter en wou dat vieren met een nieuw kapsel. Na de knipbeurt barstte de moeder van de man in tranen uit. "Dat was een ongelofelijk belangrijk moment in mijn leven", vertelt Nas aan de Herald Sun. "Op dat moment besefte ik dat ik mensen kon helpen met iets wat ik doodgraag doe."  

PLGRM heeft een documentaire van de man gemaakt, die al veel mensen heeft geïnspireerd. Je kan Nas volgen op zijn Instagrampagina.

Een foto die is geplaatst door Nasir Sobhani (@thestreetsbarber) op

Een foto die is geplaatst door Nasir Sobhani (@thestreetsbarber) op