Deze foto geeft vluchteling een nieuw leven

Gissur Simonarson/Twitter
Abdul, een alleenstaande vader van twee kinderen, werd gefotografeerd in Beiroet terwijl hij balpennen aan het verkopen was. De man wou zo genoeg geld bij elkaar krijgen voor eten en drinken voor zijn gezin. De foto's gingen het internet rond en ondertussen hebben weldoeners via crowdfunding al 130.000 euro ingezameld voor Abdul.

Naar verluidt is Abdul met zijn kinderen gevlucht uit Syrië. Na een verblijf in een vluchtelingenkamp in Damascus, is de Palestijnse Syriër doorgetrokken naar Beiroet. Daar fotografeerde activist Gissur Simonarson hem terwijl hij balpennen aan het verkopen was met zijn dochter op de arm. Die foto's raakten duidelijk een gevoelige snaar op sociale media.

Gissur riep de hulp van het internet in om de man te identificeren en een half uurtje later was Abduls identiteit bekend. Gissur startte een Indiegogo-campagne op, die na een half uur al het doel van 5.000 dollar bereikt had. Na drie uur stond de teller op 15.000 dollar. Drie dagen later is er bijna 145.000 dollar (130.000 euro) ingezameld, en dat bedrag groeit nog altijd.

Hopelijk helpt het geld Abdul in zijn zoektocht naar een beter leven.

Gissur Simonarson/Twitter