Deze foto gaat de wereld rond: Ali (83) is alles kwijt, behalve zijn kitten

Twitter
Door een stom ongeluk raakte Ali Mese (83) uit Turkije deze week al zijn bezittingen kwijt. Tijdens het aansteken van zijn houtfornuis morste hij benzine en zijn huis brandde volledig af. Op een foto die na het blussen genomen werd, klampt hij zijn enige troost tegen zich aan: zijn kleine kitten. 

Ali is afkomstig uit de provincie Ordu. Eerder deze week merkten buren de vlammen in zijn woning op en verwittigden de hulpdiensten. Die kwamen echter te laat: het huis, met al zijn hebben en houden erin, is volledig vernield. De bejaarde man en zijn familie konden op tijd ontsnappen, maar de vele katten die Ali had overleefden de ramp niet. Behalve eentje: een kleine kitten die luistert naar de naam Sarikiz ('blond meisje'). 

De foto die van de man en zijn kat genomen werd, ging al snel de wereld rond. De verwoesting van Ali's bezittingen is pijnlijk duidelijk en ook al kwam hij ervan af met lichte brandwonden, hij is duidelijk gebroken door het gebeuren. De kitten is zijn enige troost. 

Op sociale media werd er al snel opgeroepen om Ali en zijn familie te helpen. Op een bepaald moment liet zelfs een woordvoerder van president Erdogan weten dat er voor de man gezorgd zou worden. "We zullen hem en zijn kat warm houden", klonk het. Intussen kreeg de man een huis toegewezen door de Bolu Social Aid and Solidarity Foundation. Het is een tijdelijke oplossing, aangezien de lokale overheid van zijn district een sociale woning klaarmaakt voor Ali en Sarikiz.
60 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Luc Scheepers

  Soms zijn er weinig of geen woorden voor zo een leed en dan ook nog op een bepaalde ouderdom. Hopelijk wordt de man ook daadwerkelijk geholpen en zijn het geen gemediariseerde woorden of beloftes.

 • jintha peeters

  ginder kan het in vlaanderen kan het niet dat is het verschil

 • frans vereken

  trouwens, ik loop er ook zo geregeld bij. mijn verlies is maar 2 teven, 14 en 11j. op een jaar tijd. ik wens dergelijk verdriet niemand toe!

 • benjamin de vocht

  Fijn dat de Turkse overheid deze arme man zo snel kan helpen. Een heel mooi gebaar

 • francois verbelen

  fin te horen dat deze men s geholpen word