Deze duif vloog dagelijks gevangenis binnen. Tot politie ontdekte waarom

Thinkstock
Agenten in Argentinië hadden onraad geroken toen ze elke dag een duif de gevangenis in en uit zagen vliegen. Toen ze erin slaagden het beestje neer te schieten, deden ze een bijzondere ontdekking. De vogel had een soort van rugzakje aan met daarin 7,5 gram cannabis, 44 verdovende pillen en een USB-stick.

De Argentijnse politie schoot het diertje neer toen het een gevangenis in Santa Rosa, La Pampa binnenvloog. De agenten zagen ze hoe een klein zakje aan zijn pluimen was genaaid, met daarin heel wat verboden middelen voor gevangenen. 

Een bron in de gevangenis verduidelijkte aan de lokale krant Clarin: "De duif had een klein stukje stof in de vorm van een rugzakje op zich. Daarin zaten heel wat drugs, maar ook een usb-stick."

In 2013 rolde de politie een bende op die op een gelijkaardige manier handelde. Drie gevangenen werden toen gearresteerd. De daders gebruikten 15 duiven die wel tot 15 uitstapjes per dag maakten. Het is een vaak gebruikte methode van delinquenten in Buenos Aires om drugs binnen te smokkelen.

De duif vloog met een rugzakje dagelijks de gevangenis binnen.
Twitter De duif vloog met een rugzakje dagelijks de gevangenis binnen.16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Anthony van der Borght

  Ge moet het toch kunnen doen .. en uitvinden .. om een duif tot daar toe te laten doen.. dat zal één duif zijn dat tam gemaakt is .. de meeste duiven doen zoiets niet

 • Chris Vandorpe

  Hoe arresteert ge een gevangene?

 • Sjonny Martero

  Dus kweken ze duiven in die gevangenis en brengen ze die buiten. Een duif vliegt niet naar waar jij dat wilt maar gewoon naar huis.

 • kelly stroobantd

  Ja Danny kan goed zijn maar ge laat GN dier drugs smokkelen ! Degoutant trouwens om dieren en kinderen in zo praktijken te gebruiken. Waar is in godsnaam de mensheid naar toe!

 • Tom Desmedt

  Aan de dierenliefhebber hier; weetje hoeveel dieren geleden en/of gestorven zijn tijdens de testen van jullie zeepjes, afwasmiddellen en schminkskes? Ik heb gesproken.. hypochr...