Deze datingsite wil Amerikanen van de "horror van president Trump" redden

REUTERS
Twintig procent van de Amerikanen overweegt naar Canada te verhuizen als Donald Trump de nieuwe president van de Verenigde Staten wordt. De nieuwe datingsite MapleMatch.com helpt hen een handje. Onder de noemer 'Make dating great again' wil de app Amerikanen aan Canadezen koppelen.

De app zelf is nog niet gelanceerd, maar de voorinschrijvingen zijn alvast een gigantisch succes. Per uur worden er 200 inschrijvingen geregistreerd. Allemaal mensen die "gered willen worden van de onpeilbare horror van Donald Trump als president", volgens bedenker Joe Goldman.

Het lijkt een grap, maar dat is het niet helemaal. In maart bleek uit een poll dat bijna twintig procent van de Amerikanen zou overwegen naar Canada te verhuizen als Trump daadwerkelijk president wordt. Ook de zoekcijfers van Google liegen er niet om. Na de zege van Donald Trump op Super Tuesday is het aantal zoekopdrachten naar 'how to move to Canada' drastisch gestegen.

Ook Goldman zelf maakt zich zorgen over de mogelijkheid dat Trump wel eens de volgende president van de Verenigde Staten zou kunnen worden. Volgens hem hebben mensen hem letterlijk gesmeekt om de dienst op te starten.

Volgens bedenker Joe Goldman hebben mensen hem letterlijk gesmeekt om de dienst op te starten