Deze dame verbrak het wereldrecord van het duurste shot alcohol ooit

duurste shot cognac
Facebook duurste shot cognac
Wie alcohol drinkt tijdens een avondje uit, kan op het einde met een stevige rekening gepresenteerd worden - zeker als je aan de shotjes gaat. Maar zelfs als je tot de vroege uurtjes blijft hangen, zullen je schulden in het niets verbleken bij die van Ranjeeta Dutt McGroarty. Zij bestelde woensdag één shot cognac, en telde daarvoor meer dan 10.000 euro neer.

Het drankje in kwestie was een glas Rome de Bellegarde uit 1894, de oudste cognac ter wereld. Voor amper 40 ml telde de vrouw in de Londense bar Hyde Kensington maar liefst 10.014 pond (bijna 11.500 euro) neer. Ze verbrak daarmee het wereldrecord van het duurste shot alcohol ooit, werd bevestigd door Guinness World Records.

Het is ook niet zo maar een oude cognac: de Rome de Bellegarde werd in 2004 ontdekt in de kelders van Jean Fillioux en zou een van de eerste creaties van de grootmeester zijn - de familie  Fillioux staat bekend om hun cognac van hoge kwaliteit. Deze specifieke cognac werd in 1894 gemaakt en werd verdeeld over 67 flessen, waarvan er dus eentje in Hyde Kensington staat. Het zou wel de eerste keer in 120 jaar zijn dat iemand een glas van het drankje bestelde.

duurste shot cognac
Facebook duurste shot cognac

Dame met geld

Ranjeeta Dutt McGroarty kan het zich gelukkig best permitteren. De vrouw is oprichtster en CEO van Trinity Natural Gas, een energiebedrijf in India. Ze gaf een korte speech nadat ze haar peperdure drankje betaalde, waarin ze verkondigde dat 'het leven draait om het uitproberen van nieuwe dingen en het verleggen van grenzen'. 

Het vorige record dateert overigens van 9 november 2016. Toen bestelde iemand een glas Cuvée Leonie uit 1858- eveneens een soort cognac - in het Inter Continental in Hong Kong. De persoon in kwestie telde daar toen een dikke 8.000 euro voor neer.

Facebook63 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • piet devlieger

  Waarbij de vraag blijft of het wel degelijk die cognac is. Net als bij sommige wijnen wordt er daarin ook vervalst tot en met. De slimme leven met de domme.

 • marc ledure

  Als ge geld over hebt en ge kan dat betalen is dat geen probleem hè.

 • Kurt Callebaut

  Das nu eens echt genieten zie. Met een streepje decadentie maar dan smaakt dat twee keer zo goed! Santé

 • Roland De Smedt

  De steeds terugkerende zever dat ze "met dat geld veel mensen kon helpen" steekt steeds weer de kop op. Als je 10.000 euro verdeelt onder 1 miljoen armen krijgen ze elk 1 cent. Dit zijn fait divers uit de wereld van het geld, die door de media misbruikt worden om mensen te provoceren en te laten klikken op hun banners.

 • Geert Vaelen

  Da's in 1 slok naar binnen. Zoveel geld voor zoiets en de halve wereld lijdt honger omdat ze nog geen euro hebben voor een broodje. Moest ik euromillions winnen, dan nog geef ik zoveel geld niet uit voor zoiets, ook al is die cognac zo oud of uniek.