Deze dakloze werd na aanslag in Manchester geprezen als held, nu bekent hij dat hij slachtoffers beroofde

De dakloze Chris Parker (33) werd als held onthaald na de aanslag in Manchester, maar hij beroofde enkele slachtoffers.
GoFundMe De dakloze Chris Parker (33) werd als held onthaald na de aanslag in Manchester, maar hij beroofde enkele slachtoffers.
Een dakloze Brit heeft vandaag voor de rechtbank toegegeven dat hij na de zelfmoordaanslag van mei vorig jaar in Manchester aan de haal is gegaan met de handtas, de portefeuille en de gsm van twee slachtoffers. De 33-jarige Chris Parker was na de feiten nochtans de hemel ingeprezen voor zijn moed omdat hij net na de aanslag zogezegd slachtoffers ter hulp was gekomen.

Beelden van de bewakingscamera's die in de rechtbank van Manchester werden getoond, laten zien dat de bedelaar tussen de slachtoffers van de zelfmoordaanslag loopt. Volgens het openbaar ministerie bood Parker weliswaar "beperkte hulp" aan de gewonden, maar maakte hij van de gelegenheid gebruik om diefstallen te plegen.

Gsm en bankkaart

Van Pauline Healey stal hij de handtas en de portefeuille. Met haar bankkaart betaalde de dakloze enkele uren later in een McDonald's in Manchester. Van een ander slachtoffer ontvreemdde hij de gsm.

De rechtbank spreekt zich op 30 januari uit over de schuld van Parker, die tot zolang in de gevangenis blijft.

Bij de aanslag van 22 mei 2017 kwamen in de Manchester Arena 22 mensen om het leven. Ze hadden net een concert van de Amerikaanse popster Ariana Grande bijgewoond.
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Caroline Bex

  Nee, oké, Ramie Abdel, de bedelaar die een kruimeldief bleek te zijn was geen moslim. De aanslagpleger die 22 doden op zijn geweten heeft, was dat wel. In deze context is de moslim toch de stouterik. Ik word toch nog altijd liever bestolen dan vermoord... Twee maten en gewichten.

 • jos De Decker

  Nu heeft hij tenminste onderdak en gratis maaltijden.

 • MYRTHE PASS

  Hij ziet er niet uit. Heel zijn gezicht staat scheef. Heeft hij oude breuken in zijn gelaat, o.a. aan zijn onderkaak en neus...?

 • Glenn Ohst

  Veel van de mensen z'n 90% komen met een reden in die situatie. Jammer genoeg nooit zo iemand vertrouwen.

 • Frans Dedokker

  Hier beroven ze zelfs daklozen in brussel..