Deze bruid wilde haar toekomstige verrassen met een stunt op hun huwelijk. Het kostte haar het leven

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Het had hun mooiste dag moeten zijn, maar het huwelijk van Rosemeire Silva Nascimento (32) en haar geliefde Udirley Narques Damasceno (34) eindigde in een nachtmerrie. De bruid wilde haar aanstaande verrassen met een spectaculair entree en had daarvoor een helikopter gecharterd. Maar op weg naar de trouwplek ging het mis.

Het drama speelde zich af in het Braziliaanse Sao Lourenco da Serra, een rijke voorstad van Sao Paulo. Terwijl de bruidegom en de 300 gasten stonden te wachten, stapte de bruid in een helikopter die haar naar de plaats van het feest moest brengen. Verder aan boord waren haar broer Silvano, huwelijksfotograaf Nayla Cristina Neves Lousada, die zes maanden zwanger was, en de piloot, Peterson Pinheiro.  

Droom
Slechts enkele mensen wisten wat het plan was, onder hen wedding planner Carlos Eduardo Batista. "Elke bruid wil wel iets ongelofelijks doen op haar huwelijksdag en voor Rosemeire was dat aankomen in een helikopter zonder dat iemand daar iets van wist", vertelt hij. Dat bevestigt ook vriendin Fellipe Iolina (25): "Ze droomde er al meer dan een jaar over."

Rosemeire Silva Nascimento en haar geliefde Udirley Narques Damasceno.
Facebook Rosemeire Silva Nascimento en haar geliefde Udirley Narques Damasceno.

Maar onderweg ging het helemaal fout. Kort voor de landing raakte het toestel - een Robinson R44 - in moeilijkheden en het stortte neer. Alle inzittenden kwamen om.  

Op de plaats van het huwelijk begon iedereen intussen wat nerveus te worden omdat de bruid nog altijd niet ter plaatse was.  "Ik was verbaasd dat de helikopter om 16 uur nog altijd niet was geland", aldus Batista. "Dat was het moment dat de ceremonie moest beginnen. Ik belde het verhuurbedrijf en daar zeiden ze dat het toestel al geland had moeten zijn."

Vertragingen
Even later belde het bedrijf terug om te melden dat er een vliegongeval was gebeurd, maar dat het niet dacht dat het om zijn toestel ging. Nog was Batista niet ongerust. "Ik heb 30 jaar ervaring en er kunnen altijd vertragingen optreden als je met een helikopter komt", zegt hij. "Het weer kan roet in het eten gooien en het laatste stukje gebeurt vaak met een taxi."  

Politie
Maar toen de bruid om 17.30 uur nog áltijd niet gearriveerd was, belde de man toch met de politie en de brandweer. En daar kreeg hij het tragische nieuws te horen. "Samen met de predikant van de ceremonie hebben we de bruidegom ingelicht", vertelt hij. "De man was in shock, hij kon niets meer uitbrengen. We zagen zijn hart gewoon breken."

rv

Wat er precies fout ging met de helikopter is nog niet duidelijk. Het was zondag mistig, bewolkt en er viel lichte regen, geen extreme weersomstandigheden dus. Volgens de National Civil Aviation Agency (ANAC) was het toestel ook gekeurd en kon het tot drie personen meevoeren, los van de piloot.