Deze blinde man jaagt zijn droom na en bestuurt een vliegtuig

De technologie blijft steeds evolueren en biedt vaak veel mogelijkheden voor mensen met een beperking. Ook voor Marc Muszynski, een blinde man die zijn kinderdroom wou waarmaken. Dankzij de nieuwe technologie is hem dat eindelijk gelukt en werd hij eventjes piloot.

Marc Muszynski is bijna volledig blind en kan dus zeker geen vliegtuig besturen. Toch bleef de man zoeken naar een oplossing voor dit probleem, want het was zijn kinderdroom om ooit eens een vliegtuig te besturen. Na een lange zoektocht kwam 'eSight' met de oplossing. 'eSight' is een unieke bril die blinde mensen opnieuw laat zien.

Ondanks de moderne apparatuur bleef het een risico om Marc te laten vliegen. Daarom werd eerst getwijfeld of Marc wel het vliegtuig in mag, maar uiteindelijk werd hem toch de toestemming gegeven. In het gezelschap van een co-piloot mocht Marc vertrekken met het vliegtuig op de luchthaven van Santa Monica in Californië.

Marc was zeer tevreden over zijn avontuur en het feit dat zijn kinderdroom vervuld werd. Ook zijn co-piloot reageerde enthousiast: "Marc volgde mijn instructies zeer goed op en kon minstens tien minuten lang het vliegtuig rechtdoor laten vliegen zonder mijn hulp."
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels