Deutsche Bank onderzoekt financiële banden met Jeffrey Epstein

Jeffrey Epstein.
AP Jeffrey Epstein.
De Deutsche Bank gaat zijn zakelijke relatie met Jeffrey Epstein onderzoeken. De multimiljardair wordt ervan beschuldigd tientallen minderjarige meisjes te hebben misbruikt. In een verklaring zegt de bank dat "alle zakelijke banden met Jeffrey Epstein nauwgezet zullen worden onderzocht". Ook stelt het bedrijf dat het zo goed mogelijk zal meewerken met alle relevante autoriteiten.

De Wall Street Journal berichtte gisteren dat Duitslands grootste bank een belangrijke rol had gespeeld in de financiële transacties van Epstein, maar dat het bedrijf intussen alle banden met de zakenman verbrak.

Het openbaar ministerie in New York beschuldigt de 66-jarige multimiljardair ervan tientallen minderjarige meisjes te hebben misbruikt. In de aanklacht staat dat hij tussen 2002 en 2005 in New York en Florida een illegaal netwerk voor vrouwenhandel heeft uitgebouwd. Sommige meisjes waren niet ouder dan 14 jaar en werden gelokt met massa's geld. Ze werden aangezet om op hun beurt andere meisjes aan te brengen. De ondernemer pleit onschuldig. Hij zit op bevel van de rechter achter de tralies, in afwachting van zijn proces. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Marc Van der Vloedt

    Had hij ook put opties op luchtvaartmaatschappijen van iets daarvoor ergens in September 2001 en zijn die winsten langs Deutsche Bank gegaan en wie zijn dan zijn amicaaltjes in de misdaden ?