Deutsche Bank heeft opgeëiste belastingaangiften Trump

De Amerikaanse president Donald Trump.
AFP De Amerikaanse president Donald Trump.
Deutsche Bank beschikt inderdaad over belastingaangiften die zijn opgevraagd door Amerikaanse politici die informatie willen over president Donald Trump en zijn gezin. Dat liet het financiële concern weten na vragen van de rechtbank.

Democraten willen dat Deutsche Bank financiële informatie overhandigt over de president en zijn kinderen Donald Trump Jr., Ivanka Trump en Eric Trump. Die gegevens zijn via een dagvaarding opgevraagd door commissies in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, waar de oppositie in de meerderheid is.

Het verzoek van de Democraten heeft geleid tot een juridisch steekspel. Trump en zijn kinderen spanden een rechtszaak aan om de gegevens uit handen van de commissies te houden. De zaak ligt inmiddels bij een hof van beroep, dat wilde weten of de bank beschikt over de opgevraagde informatie.

Namen onherkenbaar gemaakt

Deutsche Bank wilde eerder niet in detail treden in een openbare rechtszitting, maar reageert nu alsnog bevestigend in een brief. De bank heeft documenten die het op grond van de dagvaarding zou moeten overdragen.

Het is niet duidelijk op wie die documenten betrekking hebben, omdat de namen in de rechtbankdocumenten onleesbaar zijn gemaakt.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Abdelilah Toumi

  Mensen klagen hier dat onze politiekers alles bekendmaken moeten maken, maar als het gaat om een vermogend (niet rijk VERMOGEND) iemand die dus miljoenen uit de staatskas houdt om zich verder zelf te verrijken vinden ze dit normaal. Wat een hypocrisie

 • Fons Casteels

  De Democrats hebben een wet gestemd die Trump verplicht om, met terugwerkende kracht, al zijn belastingaangiftes openbaar te maken. Een nieuwe wet, op maat gemaakt om een politieke tegenstander te treffen, zal door eender welk Hooggerechtshof ter wereld geannuleerd worden. Wat de Democrats doen, is een schande die elke rechtgeaarde democraat moet doen huiveren.

 • George Baaths

  Wat gaat het te weeg brengen

 • Marc Van der Vloedt

  Er werd gedacht, als we daar (DB) een oud CIA 'er zetten aan het hoofd van de bank zal er niet veel gesnuisterd en geheime (witwas)gegevens opgevraagd worden van alle immo-zwendelaars/projectontwikkelaars/grote NY slopers en de grote "roof" via put-opties operaties (bij elke opgezette/geplande militaire operaties). Ja, 't is weer bijna september...

 • Verle Daniel

  Waarom zit de president van Amerika bij Deutsche Bank ? Is Bank of America niet goed genoeg misschien ?