Ga naar de mobiele website
^ Top

Dertig procent van Amerikanen heeft financiële problemen

AFP
Bijna een derde van de Amerikaanse bevolking heeft in 2016 financiële problemen gekend, zo blijkt uit een jongste studie van de Federal Reserve, het stelsel van centrale banken. Hun aantal is wel iets gedaald tegenover de voorgaande jaren.

In totaal gaat het om 73 miljoen volwassenen in de Verenigde Staten die in meerdere of mindere mate moeite hebben om rond te komen. Het probleem is groter bij de zwarte bevolking en bij de latino's.

Bijna de helft (44 procent) zegt dat ze niet in staat zijn om een onvoorziene uitgave te doen van 400 dollar (zo'n 350 euro). Ze moeten hiervoor iets verkopen of gaan lenen, blijkt uit het rapport.

Medische kosten zijn voor steeds meer gezinnen een zware uitgave. In 2016 moest zo'n 10 procent een lening afbetalen om medische kosten te dekken. Ook studiekosten nemen een erg grote hap uit het budget: een derde heeft bovendien moeite om zijn hiervoor aangegane krediet af te betalen.

De situatie is wel licht aan het verbeteren: terwijl 70 procent van de Amerikaanse gezinnen zegt financieel op zijn gemak te zijn in 2016, was dat in 2015 69 procent en in 2013 slechts 62 procent.

Meer over3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • joan lute

    Maar moest men hier een eerlijk beeld ophangen van hoe vele Belgen ervoor staan dan zou men hard schrikken. Waarom moeten anders zoveel afbetalingsplannen aangevraagd worden bij nutsvoorzieningen terwijl de regering van alles wat levensnoodzakelijk is luxegoederen maakt. Ook verwaarlozen massa's mensen hun gezondheidszorg omdat je keuzes moet maken en toch nog op het eind van de maand ook geld voor eten nodig hebt.

  • Markske Xx

    Amerika nr 1 hahaha...

  • Jakke Troost

    Meeste Amerikanen hebben te veel kredietkaarten op zak.

Meld een bug