Dertig kisten met 3.000 jaar oude mummies ontdekt in Egypte

AFP
In de buurt van de Egyptische stad Luxor zijn dertig goedbewaarde en kleurrijke houten kisten met mummies gevonden die dateren van 3.000 jaar geleden. Dat heeft de regering bekendgemaakt tijdens een persconferentie.

Archeologen vonden de sarcofagen met inscripties vorige week op de begraafplaats El-Assasif. Volgens minister van Oudheden Khaled al-Anani gaat het om de eerste belangrijke vondst van intacte doodskisten sinds het einde van de negentiende eeuw.

Mostafa Waziri, hoofd van de Hoge Raad voor Egyptische Antiquiteiten, legde tijdens een persconferentie uit dat de dertig lijkkisten waren voor mannen, vrouwen en kinderen van een belangrijke priesterfamilie uit de 22ste dynastie. Ze lagen een meter onder de grond, in twee niveaus op elkaar.

De laatste jaren hebben de Egyptische autoriteiten regelmatig aankondigingen gedaan over archeologische ontdekkingen. Ze hopen daarmee onder meer het toerisme te herlanceren na jaren van politieke instabiliteit en aanslagen. 

De kisten lagen een meter onder de grond, in twee niveaus op elkaar.
AP De kisten lagen een meter onder de grond, in twee niveaus op elkaar.
Archeologen maken de kisten open.
REUTERS Archeologen maken de kisten open.
EPA2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Caroline Verschoor

    Ik maak mij al vele jaren bezorgd over deze grafschennis....Men weet nooit of dit gevolgen heeft voor de mensheid. Laat deze mysterieuze mensen met rust....en roep het kwaad niet over U af. Men weet tenslotte nog steeds niet waarom de hele natuur zo vreselijk boos is. Nog nooit is de tooestand in de wereld zo slecht geweest als ze nu is......

  • Noël Dierickx

    Kweenie, maar 'k stel er mij toch vragen bij: zoals in het artikel al staat, hoe minder toeristen hoe meer kisten (of zijn ze soevenierkes aan 't maken).