Dertien migranten komen om tijdens poging om Spaanse kust te bereiken

EPA
Dertien Afrikaanse bootvluchtelingen zijn om het leven gekomen bij een poging om de Spaanse kust te bereiken. Tachtig anderen konden door de kustwacht gered worden. Dat melden de autoriteiten in Melilla, de Spaanse enclave in het noordoosten van Marokko, vandaag.

"De reddingsdiensten zijn uitgerukt voor twee boten met in totaal 93 mensen aan boord, van wie er 13 om het leven gekomen zijn", luidt het in een persbericht. Negen levenloze lichamen werden uit het water gehaald. Voor vier andere mensen werden nog tevergeefs reanimatiepogingen ondernomen.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Ronald Beintema

    De elite van de EU is hier schuldig aan....hoogste tijd om de EU af te schaffen en er weer een EEG van te maken en dat ieder land in Europa zijn eigen beleid weer mag voeren!!!!!!!!

  • Billy Valcke

    Blijft dat nu duren..dat “redden van € zoekers”...wie stopt dat.