Dertien Koerdische rebellen gedood bij luchtaanvallen in Turkije

(Archiefbeeld) Een Turks politievoertuig na een clash met de Koerdische Arbeiderspartij (PKK). Turkije blijft luchtaanvallen uitvoeren op de PKK.
EPA (Archiefbeeld) Een Turks politievoertuig na een clash met de Koerdische Arbeiderspartij (PKK). Turkije blijft luchtaanvallen uitvoeren op de PKK.
Dertien rebellen van de Koerdische Arbeiderspartij (PKK) zijn in het zuidoosten van Turkije gedood bij luchtaanvallen door de Turkse luchtmacht. Dat kondigde de generale staf vandaag aan in een persbericht.

De dertien leden van de PKK werden gedood in de nacht van zondag op maandag in het district Cukurca, in de provincie Hakkari nabij Irak en Iran. Verder pakte de Turkse politie dertien vermoedelijke leden van de PKK op in Istanboel, omdat ze mogelijk aanvallen met brandbommen op winkels en openbare gebouwen voorbereidden, aldus het persagentschap Dogan.

Maandag herhaalde de Turkse eerste minister Ahmet Davutoglu nog de vastberadenheid van de Turkse autoriteiten tegen "alle terroristische groepen".