Derde migrantenkaravaan onderweg naar de VS

Mensen komen aan in Veracruz, Mexico.
EPA Mensen komen aan in Veracruz, Mexico.
Ongeveer 1.500 Salvadoranen zijn vandaag de grens van Guatemala naar Mexico overgestoken. Ze vormen de derde migrantenkaravaan naar de Verenigde Staten.

De migranten, voornamelijk afkomstig uit El Salvador, staken de rivier Suchiate over, die Tecun Uman in Guatemala scheidt van Ciudad Hidalgo in Mexico. De groep kon de oversteek maken zonder dat er iemand opgepakt werd. 

De migranten liepen verder naar Frontera Hidalgo, zowat 11 kilometer van de grens. Ongeveer 200 leden van de groep bleven op de brug en zijn van plan om in Mexico asiel aan te vragen.

Op dit moment trekken er drie grote migrantengroepen door de zuidelijke Mexicaanse staten Chiapas en Oaxaca. In totaal zijn zo'n zesduizend migranten onderweg naar de VS. De grootste groep bestaat vooral uit Hondurezen die op 19 oktober het land binnenkwamen en zich nu ter hoogte van Donaji in de staat Oaxaca bevinden.

Bekijk ook:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Mensen uit de eerste migrantenkaravaan op weg naar de VS.
EPA Mensen uit de eerste migrantenkaravaan op weg naar de VS.
Een Hondurese migrant springt in de grensrivier Suchiate.
AFP Een Hondurese migrant springt in de grensrivier Suchiate.
Migranten wachten in de rij op eten bij Veracruz in Mexico.
EPA Migranten wachten in de rij op eten bij Veracruz in Mexico.14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Anne Callebaut

  Dit onnozel opgezet spel tegen TRUMP,maar de grens oversteken zal men misschien wel kunnen,maar ze zullen vlug weer zijn langs een andere kant.LOL.

 • guy perain

  Hoe is het mogelijk dat die zomaar de grens met Mexico oversteken??

 • Christine Laevers

  Dit kan niet, Gerd Peeters ? Als een van die haperende kerncentrales in België een lek heeft, dan maakt iedereen zich uit de voeten. Of stel dat de onveiligheid zo toeneemt dat heel veel mensen dat onleefbaar vinden, of ... Never say never, zeg ik maar.

 • Gerd Peeters

  Stel je voor, dat wij nu massaal zouden emigreren naar Duitsland of Frankrijk, dit kan toch zomaar niet. Die zijn opgezet tegen de tegenpartij. Ieder in zijn eigen land moet het zijn.

 • Nick Blomme

  Misschien niet de meest populaire oplossing. En het gaat ook meerdere dollars/euro's kosten. Maar de oplossing ligt in het investeren in die herkomstlanden. Het zal een buitenland beleid moeten zijn van belonen en bestraffen van landen die meewerken. Inwoners van landen waar het goed gaat emigreren niet. Trump straft nu enkel maar. Waardoor er nog meer ellende ontstaat. Waardoor nog meer mensen emigreren.