Derde dode door ontploffing in petrochemisch bedrijf in Tarragona, man kilometers verderop gedood door weggeslingerd stuk metaal

AP
De explosie in het petrochemische industriepark gisterenavond in het Spaanse Tarragona heeft nog een derde dodelijk slachtoffer geëist. Het gaat om een werknemer van het bedrijf die met zware brandwonden was opgenomen in het ziekenhuis. 

De man verkeerde in kritieke toestand en is vandaag aan zijn verwondingen bezweken, zo heeft een ziekenhuis in Barcelona laten weten. Een andere medewerker werd gisteren dood aangetroffen onder het puin, het andere dodelijke slachtoffer viel volgens de autoriteiten toen een weggeslingerd stuk metaal kilometers verderop een appartementencomplex raakte.

EPA

Na de explosie brak brand uit in het complex. Op videobeelden is een enorme vuurbal te zien terwijl de grond trilt. “We hoorden een erg zware ontploffing. Alles trilde en de ramen gingen kapot. Ik weet niet hoe ik aan een hartinfarct ben ontkomen”, zegt een 85-jarige omwonende. Honderden brandweerlieden werkten ‘s nachts door om het vuur onder controle te krijgen. Er zouden naast de drie doden ook zo’n acht mensen gewond zijn geraakt. 

AFP
AFP
REUTERS
EPAReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.