Denemarken zet twee Huawei-werknemers land uit omdat ze er illegaal verbleven

REUTERS
Denemarken heeft beslist om twee werknemers van de Chinese telecomreus Huawei het land uit te zetten, omdat ze er illegaal verbleven. Dat heeft de politie van Kopenhagen gemeld.

"De politie van Kopenhagen heeft donderdag bij Huawei een routinecontrole uitgevoerd van de werk- en verblijfsvergunningen. In twee gevallen stelden de autoriteiten vast dat de papieren niet in orde waren", aldus een politiebron. Die twee personen moeten Denemarken nu verlaten.

Huawei, opgericht door een voormalig legeringenieur, Ren Zhengfei, wordt ervan verdacht een probleem van nationale veiligheid te vormen in meerdere landen, die het bedrijf verboden hebben een ultrasnel internetnetwerk 5G te bouwen. Ze verdenken het bedrijf ervan om de Chinese inlichtingendiensten toe te laten spionageactiviteiten uit te voeren via zijn communicatie-uitrusting.

De politie van Kopenhagen benadrukt dat de uitzetting van de twee Huawei-werknemers niet gelinkt is aan die beschuldigingen.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Steve Wildemeersch

  Beste Piet, Het is alom geweten dat elk Chinees bedrijf verslag moet geven aan hun overheid... dus zo raar is het niet als men Huawei van spionage verdenkt... Ik ben van her princiepe dat met nutsbedrijven niet uit handen geeft en zoveel mogelijk met eigen mensen verder ontwikkeld..

 • Emi De graeve

  daar hebben ze een consequente houding. Bij ons wordt er geprotesteerd en getolereerd...en is er voor elk probleem een achterpoortje om gelijk te krijgen.

 • piet deridder

  Hmm denk dat die verhalen verspreid worden als afrekening en een andere firma te bevoordelen, ik blijf de toestellen kopen.

 • Jan Verstrepen

  En vooral alles komen zien om na te maken.