Demonstranten in Jakarta roepen op Wilders te vermoorden

UNKNOWN

Zo'n veertig demonstranten hebben vandaag bij de Nederlandse ambassade in de Indonesische hoofdstad Jakarta opgeroepen Geert Wilders te vermoorden. Er was veel politie bij de demonstratie, die was georganiseerd door het Front van Verdedigers van de Islam, een radicale splintergroep.

Een woordvoerder van de groep, Soleh Mahmud, riep de regering op de banden met Nederland te verbreken vanwege de film 'Fitna'. "De Nederlandse regering moet hem arresteren. Wilders moet worden gedood, omdat hij de moslims de oorlog heeft verklaard", aldus Mahmud, die ook zei dat hij 'Fitna' nog niet heeft gezien.

Indonesië uitte vrijdag scherpe kritiek op de film. 'Fitna' zou misleidend en racistisch zijn en bovendien schadelijk voor de interreligieuze dialoog. "Ook zien we de productie van de film als een onverantwoordelijke daad die is uitgevoerd onder de vlag van de persvrijheid", verklaarde het Indonesische ministerie van Buitenlandse Zaken. In Indonesië bestaat de bevolking voor 85 procent uit moslims. (novum/ap/ka)

UNKNOWN