Democratische presidentskandidate roept op om Trump af te zetten

Elizabeth Warren.
AP Elizabeth Warren.
Elizabeth Warren heeft opgeroepen om een afzettingsprocedure tegen Donald Trump op te starten. Ze doet dat nu de conclusies van het Rusland-onderzoek openbaar gemaakt zijn. De senatrice is een Democratische kandidate voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020.

Speciaal aanklager Robert Mueller besloot na een lang onderzoek naar Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 dat er geen bewijzen zijn van collusie tussen het campagneteam van Trump en Moskou. Maar het rapport pleit Trump niet vrij van obstructie van de rechtsgang.

"Mueller heeft de volgende stap in handen gelegd van het Congres", schreef Warren op Twitter. "De goede manier om die bevoegdheid te gebruiken, is impeachment." Toch is de kans klein dat de procedure succes zal hebben in een verdeeld Congres.

De Republikeinse senator Mitt Romney geeft toe dat hij ziek geworden is van wat hij in het rapport te lezen kreeg.  “Al die oneerlijkheid en misleiding... Personen in de hoogste regeringskringen van dit land hebben zich eraan bezondigd, tot de president toe.” 

“Ik ben bovendien erg geschrokken dat medewerkers van de presidentscampagne hulp van Rusland toegejuicht hebben. Dat die informatie illegaal verkregen werd, speelde blijkbaar geen rol. Niemand van hen heeft de moeite genomen om de politie in te lichten. Sterker nog: de campagneleider behartigde zelf actief Russische belangen in Oekraïne.” Romney is een van de weinige Republikeinen die zich in deze zaak al lieten horen.

Mitt Romney.
AFP Mitt Romney.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • guido Bervoets

    Als zelfs Mitt Romney dit al zegt over zijn partijgenoot en president kun je ervan op aan dat er tegen de sterren op gesjoemeld en gefraudeerd is om het hoogste ambt te veroveren. Niemand twijfelt daar trouwens aan, zelfs niet de trouwe aanhang van Trump want voor hen zal dat worst wezen.

  • FRANK WILLEMS

    Knap zij is een democratische kandidaat , die een democratisch verkozen president wilt af afzetten.