Democratisch Congreslid neemt ontslag wegens seksuele relatie met parlementair medewerker

Katie Hill.
AP Katie Hill.
Katie Hill, Democratisch Congreslid van Californië, heeft aangekondigd ontslag te nemen. Hill wordt ervan verdacht een seksuele relatie te hebben gehad met een persoon van haar staf, wat in strijd is met de regels van het Huis van Afgevaardigden.

"Het is met een gebroken hart dat ik vandaag mijn ontslag als Congreslid aankondig", aldus Katie Hill in een brief die ze op Twitter publiceerde. "Het is de moeilijkste beslissing die ik ooit heb moeten nemen, maar ik geloof dat ze de beste is voor mijn kiezers, mijn gemeenschap en ons land."

De ethische commissie van het Huis van Afgevaardigden kondigde woensdag aan dat ze onderzoek voerde naar informatie die in de media verscheen dat Katie Hill, die aan het scheiden is van haar echtgenoot, "mogelijk een seksuele relatie heeft met een persoon van haar parlementaire team".

AP

Hill heeft volgens de pers de seksuele relatie toegegeven maar verklaarde dat de relatie afgelopen was voor ze haar nieuwe functies in het Congres opnam.

Na de aankondiging van Hill verklaarde de (Democratische) voorzitter van het Huis, Nancy Pelosi, dat het parlementslid "beoordelingsfouten heeft erkend die het onmogelijk maken om haar activiteiten in het Congres voort te zetten. We moeten een klimaat van integriteit en van waardigheid verzekeren in het Congres en op alle werkplaatsen.”
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • mark germanus

  Die democraten zijn echte vetzakjes,gelukkig gebeurd dat niet bij de republikeinen Trump zou dat niet accepteren.Alléé op naar het volgende schandaal. Fantastisch land Amerika iedere dag sensatie ! Misschien moesten ze in Belgie eens wat meer onderzoeken over parlementsleden,senatoren en zeker ministers. Kunnen misschien een serial maken voor Netflix,succes gegarandeerd.

 • Dietrich Vandrey

  Sorry maar smossen op het werk is nooit een goed idee. Vogel zoveel je wil, maar niet op de werkvloer. Wie dat niet begrijpt spoort niet helemaal.

 • Peter Berg

  Dit soort futiliteiten bestraffen ze met ontslag ? Je moest eens weten wat die andere congresleden allemaal uitspoken...

 • Filip Vanlaeken

  Pfff als een klein affairtje op kantoor al niet meer mag...

 • Henri Eerens

  Je zakken schaamteloos vullen hoort niet bij de beoordelingsfouten die het onmogelijk maken om je activiteiten in het Congres voort te zetten, men zegge het voort.