Democraten willen gesprekken tussen Trump en Poetin zien

Russisch president Vladimir Poetin en Amerikaans president Donald Trump.
AFP Russisch president Vladimir Poetin en Amerikaans president Donald Trump.
Adam Schiff, de Democratische voorzitter van de Inlichtingencommissie van het Huis van Afgevaardigden, wil toegang tot de transcripties van telefoongesprekken die de Amerikaanse president Donald Trump voerde met Vladimir Poetin en andere wereldleiders. Hij is bang dat Trump de nationale veiligheid in gevaar brengt en wil daarom inzicht hebben in zijn doen en laten.

"Ik denk dat het van groot belang is om de nationale veiligheid van de VS te beschermen", zei Schiff zondag bij nieuwszender NBC. "Daarom moeten we de gesprekken kunnen inzien die hij voerde met andere wereldleiders, maar in het bijzonder met de Russische president Vladimir Poetin." Schiff denkt dat Trump de veiligheid van veel Amerikanen ondermijnt door andere wereldleiders te benaderen om persoonlijke redenen en om zijn eigen campagne een boost te geven.

Deze week werd bekend dat president Trump de Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft gevraagd om een corruptieonderzoek in te stellen naar Joe Biden en zijn zoon Hunter. Biden wil voor de Democraten in 2020 president worden en geldt als een belangrijke tegenstander van Trump. De transcripties van de gesprekken met Zelenski zijn door het Witte Huis vrijgegeven, en daarom willen de Democraten nu meer transcripties inzien. Er is zelfs een onderzoek naar Trump ingesteld om hem af te zetten.

Schiff maakte duidelijk dat de Democraten er alles aan doen om achter de waarheid te komen. "Mocht de president iets verdoezelen, dan zijn we vastbesloten om daar achter te komen."
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Victor Munster

  Dat soort circus krijg je als een "politieke outsider" plots aan de top belandt. In de Oekraine staat Zelenski iets gelijkaardigs te wachten als hij in het corruptiepotje van de oude politieke cultuur begint te roeren.

 • Diane Bernaerts

  Als je bedenkt hoe Trump in Helsinki Poetin naar de mond praatte en de Russen verdedigde, tot grote consternatie van zelfs de Republikeinen, lijkt me dat inderdaad niet overbodig.

 • wim Goossens

  @ Ben Van Loon : Groen lachen gaan jullie en de Trump-lemmingen in de U.S.A. doen als China volgende jaar hun schuldpapier van de U.S.A. beginnen te verkopen als Trump niet inbindt en zich terugtrekt ...

 • Ben Van Loon

  Eerst de e-mails en de foundation van Clinton doorzoeken. Deze democraten maken er al drie jaar een belachelijk potje van. Gesprekken tussen wereldleiders zijn geheim. Of gaan ze de gesprekken van Obama ook vrijgeven? Trump 2020 is nu helemaal in kannen en kruiken. Gelukkig voor de Amerikanen en de Amerikaanse economie.

 • guido Bervoets

  Vlad Poetin gaf zelf al een hint om zijn gesprekken met Trump zeker niet in de openbaarheid te gooien. Nudge nudge wink wink. Buiten een dictator is Poetin ook een masterstrateeg, een manipulator en een grapjas.