Democraten veroordelen Trumps oproep tot eenheid na golf van bompakketten: “Klinkt hol zolang hij geweld blijft goedpraten”

Nancy Pelosie en Chuck Schumer klagen aan dat president Donald Trump geweld goedpraat nu er bompakketten zijn gestuurd naar Hillary Clinton, Barack Obama, CNN en andere figuren die kritisch staan tegenover de president.
EPA Nancy Pelosie en Chuck Schumer klagen aan dat president Donald Trump geweld goedpraat nu er bompakketten zijn gestuurd naar Hillary Clinton, Barack Obama, CNN en andere figuren die kritisch staan tegenover de president.
De Democratische leiders in het Amerikaanse Congres klagen aan dat president Donald Trump geweld goedpraat nu er bompakketten zijn gestuurd naar Hillary Clinton, Barack Obama, CNN en andere prominente figuren die kritisch staan tegenover de president en zijn beleid. 

De oproep tot eenheid van Trump klinkt "hol zolang hij niet terugkomt op zijn verklaringen waarin hij geweld goedpraat", schrijven Chuck Schumer en Nancy Pelosi, respectievelijk de fractieleider in de Senaat en in het Huis van Afgevaardigden, in een persbericht.

“Geweld goedpraten”

"Herhaaldelijk praat de president fysiek geweld goed en verdeelt hij de Amerikanen met zijn woorden en daden", zeggen ze. Concreet nemen de Congresleden het Trump kwalijk "dat hij zijn steun uitsprak voor de verkozene die een journalist op grond gooide, voor neonazi's die een jonge vrouw doodden in Charlottesville, voor zijn aanhangers die tijdens meetings geweld gebruiken tegen manifestanten, en voor dictators in de hele wereld die hun eigen burgers doden". 

Tot slot merken Schumer en Pelosi op dat de president van de Verenigde Staten "de vrije pers de vijand van het volk" noemt.

Bij een campagnemeeting in Wisconsin zei Trump nog dat “iedere daad van of dreiging met politiek geweld is een aanval op onze democratie zelf.”

De president liet weten dat hij wenst dat alle partijen praten “in vrede en harmonie”. Maar daar voegde hij vervolgens aan toe dat de media “een hoffelijke toon zouden moeten aanhouden en de eindeloze vijandigheden zouden moeten stopzetten”.

“Politie onderzoekt mogelijk bompakket voor Joe Biden”

Intussen raakte ook bekend dat Amerikaanse federale agenten op zoek zijn naar een verdacht pakket dat volgens hen bestemd is voor voormalig vicepresident Joe Biden. De agenten hebben het pakket als verdacht aangemerkt, omdat het overeenkomsten heeft met de andere bompakketten die zijn verstuurd aan onder meer voormalig president Barack Obama en Bill en Hillary Clinton.

Bekijk ook:
21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Daniel Wouters

  Hoe vrij is de pers daar eigenlijk,word die ook gesubsidieerd zoals in België?

 • Jean West

  Het is daarom zeker dat hun zo geliefde Obama de oorlog in Syrië is begonnen waar wij nu de lasten van hebben.

 • CHRISTIANA DE GEEST

  Arme Democraten!!!!!!

 • didier vandevyver

  Trumpaanhangers zijn waarschijnlijk de verstuurders van de bompakketten

 • Jos verelst

  Trump is als president en de wijze waarop jij de functie uitoefent, zelf de grootste aanval op de democratie.