Democraten: "Onderzoek naar Russische inmenging is niet rond"

"We zullen ons best doen om door te gaan met het werk", zei de leidende Democraat in de inlichtingencommissie van het Huis, Adam Schiff (foto midden). Hij is ervan overtuigd dat er wel degelijk bewijzen zijn van afspraken tussen het campagneteam van Donald Trump en Moskou.
AP "We zullen ons best doen om door te gaan met het werk", zei de leidende Democraat in de inlichtingencommissie van het Huis, Adam Schiff (foto midden). Hij is ervan overtuigd dat er wel degelijk bewijzen zijn van afspraken tussen het campagneteam van Donald Trump en Moskou.
De Democraten in het Huis van Afgevaardigden willen hun onderzoek naar Russische inmenging in de presidentsverkiezingen van 2016 voortzetten. "We zullen ons best doen om door te gaan met het werk", zei de leidende Democraat in de inlichtingencommissie van het Huis, Adam Schiff. Hij is ervan overtuigd dat er wel degelijk bewijzen zijn van afspraken tussen het campagneteam van Donald Trump en Moskou.

De Democraten van de belangrijke commissie reageerden zo op de communicatie van hun Republikeinse collega's een dag eerder. Zij hadden op eigen houtje een bericht de wereld ingestuurd waarin ze beweerden geen bewijzen van zulke samenwerking gevonden te hebben. Nu was het aan de Democraten om hun versie te geven van de feiten.

De inlichtingendiensten in de VS beschuldigen het Kremlin er al langer van dat het zich doelbewust in de verkiezingen heeft ingemengd, om Donald Trump aan de overwinning te helpen op zijn concurrente Hillary Clinton. Een speciaal aanklager en verschillende andere commissies doen gelijkaardig onderzoek.

Partijdigheid

Na een jaar onderzoek beweerden de Republikeinen ook dat ze de stelling niet konden staven dat Rusland voor Trump en tegen Clinton was. De Republikeinen spraken zo de bevindingen tegen van de inlichtingendiensten van de VS, die deze partijdigheid als een vaststaand feit lijken te beschouwen. Ook is het zo dat Moskou in het recente verleden betere ervaringen had met Republikeinse presidenten dan met Democratische. 

Verder doet het tijdstip waarop de Republikeinen beslisten om een eind te stellen aan het onderzoek de wenkbrauwen fronsen. Speciaal aanklager Robert Mueller onderzoekt nog steeds nieuwe sporen, en de resultaten daarvan zetten het Witte Huis steeds meer onder druk.
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Serge Surmont

  Wat een onzin reacties lees ik hier toch! Het is al van in het begin zeer duidelijk dat de republikeinen iets te verdoezelen hebben. Vandaar dat Trump constant de mensen ontslaat die iets ontdekken of weten.

 • Jacky Vanderplas

  Als je naar een ander wijst , wijst er een vinger naar de beschudigde maar vier naar degene die beschuldigd. Waarom zou een communisch land een kappitalistische kandidaat helpen ,terwijl clinton en vele anderen presidenten puur communistisch zijn .dan zorg je toch dat die kapitallist in het zand bijt niet?

 • Diane Bernaerts

  Haha, de Trumpies weten echt niet meer van welk hout pijlen maken, als ze er nog stééds Clinton moeten blijven bijsleuren! Als ze het nog niet doorhadden: Clinton heeft de verkiezingen verloren en is "oud nieuws". En FYI: ook de inlichtingendiensten en Tillerson geloven dat die Russische inmenging er wel degelijk wàs.

 • guido Bervoets

  Trump zijn gevolg en medewerkers zijn al flink uitgedund omdat ze uitgerangeerd, verwijderd of in de gevangenis zijn beland omdat ze gelogen hadden over hun contacten met de Russen of omdat ze frauduleuze geldconstructies hadden opgezet met Russen. Trump doet er alles aan om het onderzoek te saboteren en er zijn concrete bewijzen dat er Russische hackings waren op democratische pc's en toch zijn er nog enkelen die blijven beweren dat er niks aan de hand is. Tja.

 • Fredien Vandervekens

  Natuurlijk draait het onderzoek niet rond. Het "onderzoek" van de Democraten. Telkens met het "linkse" kopje, "vierkant" tegen de Russische muur. Wanneer een onderzoek, naar het Democratische "onderzoek". "Er zijn aanwijzingen dat ..." dé aangewezen manier van "verdachtmaking" ! Clinton greep naast het "snoepje".