Democraten eisen publicatie volledig onderzoeksrapport Mueller

De Amerikaanse president Donald Trump, de Amerikaanse minister van Justitie William Barr en speciaal onderzoeker Robert Mueller.
AFP De Amerikaanse president Donald Trump, de Amerikaanse minister van Justitie William Barr en speciaal onderzoeker Robert Mueller.
Een Amerikaanse top-Democraat noemt het "verontrustend" dat het ministerie van Justitie geen verdere stappen zal ondernemen tegen de Amerikaanse president Donald Trump in het kader van het Rusland-onderzoek. 

Volgens Jerry Nadler, de Democratische voorzitter van de commissie Justitie van het Lagerhuis, is de minister van Justitie William Barr het volk meer uitleg verschuldigd. De Democraten eisen dat het volledige onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller publiek wordt gemaakt.

"Er moet volledige transparantie heersen over wat speciaal aanklager Mueller ertoe heeft aangezet de president niet volledig vrij te pleiten van wandaden", verklaart Nadler op Twitter. 

De brief van Justitieminister Barr aan het congres met de conclusies van speciaal onderzoeker Robert Mueller.
AP De brief van Justitieminister Barr aan het congres met de conclusies van speciaal onderzoeker Robert Mueller.

Geen vervolging

Barr zei eerder dat er geen stappen zullen worden ondernomen tegen Trump nadat Mueller in zijn rapport op geen enkele manier opriep om Trump te vervolgen wegens obstructie van het onderzoek naar Russische inmenging bij de Amerikaanse verkiezingen in 2016. "Hoewel in het rapport niet wordt geconcludeerd dat de president een misdrijf beging, wordt hij ook niet vrijgepleit", luidde het eerder.

Nadler voegt er nog aan toe dat Barr opgeroepen zal worden om te getuigen voor de commissie Justitie van het Lagerhuis: "In het licht van de zeer verontrustende discrepanties en het finale besluit van het ministerie van Justitie, volgend op het rapport van de speciaal aanklager, zullen we Barr als getuige oproepen", klonk het.

Bekijk ook:
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Camp

  Ach, ga ditten zoveel je wilt maar uiteindelijk moet je eerlijk blijven. Het had moeten onderzocht worden, en had Trump zoveel niet van zijn pirette gegeven op dat onderzoek, dan was het al lang achter de rug geweest. Maar nee Trump vindt dat hij boven de wet staat. En juist dat stoort! Of hij het nu goed zegt of niet maakt niet uit, daden is belangrijker. We zullen zien wat het brengt!

 • Francois Defosse

  Democraten zijn slechte verliezers die bereid zijn tot alles om hun gelijk te halen, een beetje zoals de groenen in belgie.

 • Jan vanderwallen

  Dus hebben de media (samen met de democraten) dit allemaal opgeklopt om Trump een hak te zetten.

 • Ludwig Vanden Boer

  En als dat niet naar hun goesting is zullen zij het rapport zelf aanvallen. Zij zullen nooit toegeven dat Trump gewoon gewonnen heeft en verworden is tot de beste president ooit.

 • Karel Tichmann

  Een rekening van $45 miljoen; 500 getuigen ondervraagd; 2800 dagvaardingen; geen heimelijke verstandhouding met Rusland; 675 dagen verloren dagen; alles werd gedaan bij elke linksdenkende om deze President te ondermijnen; en Crooked Hillary loopt nog steeds vrij rond; O ja, Trump heeft zwaar gewonnen, zoals voorspeld...