Democraat Bill de Blasio ondanks impopulariteit herverkozen als burgemeester van New York

Bill De Blasio is blij met zijn winst.
EPA Bill De Blasio is blij met zijn winst.
De Democraat Bill de Blasio blijft de komende vier jaar de burgemeester van New York. Hij werd met een duidelijke meerderheid herverkozen. Dat blijkt uit de voorlopige resultaten. 

Met ruim 95 procent van de stemmen geteld, kan hij rekenen op 65,94 procent.  Op de tweede plaats komt de Republikeinse Nicole Malliotakis met 27,88 procent van de stemmen.

Niet erg geliefd

De 56-jarige De Blasio geldt niet als een erg geliefde burgemeester, maar wordt wel door de New Yorkse bevolking geaccepteerd. De Democraat wordt tot de linkse vleugel van zijn partij gerekend en krijgt de steun van heel wat geldschieters en de vakbonden.

Loze verkiezingsbeloften

Een van zijn verwezenlijkingen is één jaar kostenloos kleuteronderwijs, maar andere belangrijke verkiezingsbeloften zoals het verkleinen van het aantal daklozen en het uitbreiden van het aanbod aan betaalbare woningen, kon hij nog niet nakomen.

De New Yorkse burgemeester Bill de Blasio omhelst zijn vrouw Chirlane McCray terwijl hun zoon Dante (links) toekijkt.
REUTERS De New Yorkse burgemeester Bill de Blasio omhelst zijn vrouw Chirlane McCray terwijl hun zoon Dante (links) toekijkt.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Luc Deville

    Impopulair bij de bevolking of bij de pers?

  • Erik Quartier

    Juist,links en vakbonden gaven steun........en bevoordeelde ondernemers,is overal in grote steden!!!