Delen van Lissabon opnieuw in lockdown, TUI fly annuleert citytrips tot 14 juli

Mensen met mondmaskertjes op op straat in Lissabon.
Photo News Mensen met mondmaskertjes op op straat in Lissabon.
Touroperator TUI annuleert de reizen naar Lissabon die de komende twee weken gepland waren, nu delen van de Portugese hoofdstad opnieuw in lockdown worden geplaatst. De 39 reizigers die tot midden juli naar Lissabon zouden vertrekken, krijgen een alternatief aangeboden of kunnen hun trip annuleren, zegt TUI-woordvoerder Piet Demeyere.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Door een toename van het aantal besmettingen met het coronavirus worden delen van de Portugese hoofdstad Lissabon vanaf volgende week woensdag opnieuw voor twee weken in lockdown geplaatst. Dat kondigde premier Antonio Costa eerder vandaag aan. Bewoners van de negentien betrokken stadsdelen zullen enkel hun woning mogen verlaten om te gaan werken of om naar de winkel of de dokter te gaan. Het centrum van Lissabon valt niet onder de maatregel. 

Het centrum van Lissabon valt niet onder de maatregel, maar TUI neemt liever het zekere voor het onzekere. “We kunnen ons voorstellen dat reizigers niet veel zin meer hebben om de komende dagen naar Lissabon te vertrekken”, aldus Demeyere. “De situatie is ook niet duidelijk genoeg, waardoor we hen liever een alternatief aanbieden of de kans geven hun reis te annuleren.”

Negenendertig mensen hadden bij TUI geboekt om tussen nu en 14 juli naar de Portugese hoofdstad te reizen. Wat er nadien zal gebeuren, zal afhangen van de toestand ter plaatse.

In Portugal zijn er meer dan 1.500 mensen gestorven aan het coronavirus. Er zijn meer dan 40.000 besmettingen geregisteerd, waarvan 18.000 in en rond Lissabon.

Een covid-screeningpost in Lissabon in maart van dit jaar.
Photo News Een covid-screeningpost in Lissabon in maart van dit jaar.
Een standbeeld met een mondmaskertje op in Lissabon.
AFP Een standbeeld met een mondmaskertje op in Lissabon.