Definitieve balans na hittegolf in Canada: zeventig doden

Bij de hittegolf die de Canadese provincie Quebec ruim een week teisterde met gevoelstemperaturen van meer dan 40 graden, zijn in totaal zeventig doden gevallen.
AFP Bij de hittegolf die de Canadese provincie Quebec ruim een week teisterde met gevoelstemperaturen van meer dan 40 graden, zijn in totaal zeventig doden gevallen.
Bij de hittegolf die de Canadese provincie Quebec ruim een week teisterde met gevoelstemperaturen van meer dan 40 graden, zijn in totaal zeventig doden gevallen. Dat blijkt uit een definitieve balans van de lokale autoriteiten.

Ongeveer de helft van de doden (34) werd geregistreerd in Montreal, de grootste stad van de provincie, zo zegt het departement Volksgezondheid. Daarnaast vielen er ook minstens 3 doden in de regionale hoofdstad Quebec. De slachtoffers zijn vooral bejaarden en chronisch zieken.

Volgens het departement Volksgezondheid van Quebec gaat het om een definitieve balans, aangezien "situatie weer normaal is".
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ludo Van Nuffelen

    Vreemd dat er nooit vermeld wordt hoeveel doden er vallen als het ijzig koud is in de winter...meer dan waarschijnlijk een veelvoud...en niet alleen bejaarden en zieken...