Definitief geen vergunningen voor vreugdevuren Den Haag, opnieuw onrustig in Duindorp

Al sinds het weekend is het onrustig in Duindorp door het afgelaste vreugdevuur.
ANP Al sinds het weekend is het onrustig in Duindorp door het afgelaste vreugdevuur.
De Nederlandse administratieve hoofdstad Den Haag geeft definitief geen toestemming voor vreugdevuren op de stranden van Scheveningen en Duindorp. De organisatoren voldoen niet aan de eisen en krijgen daarom geen vergunning. "Dat betekent dat er dit jaar geen vergunde vreugdevuren op Scheveningen en in Duindorp zullen plaatsvinden", laat waarnemend burgemeester Johan Remkes weten. In Duindorp is het vanavond opnieuw onrustig en worden er brandjes gesticht.

De bouwers van de vreugdevuren moesten dit jaar voor het eerst vergunningen aanvragen, na de afgelopen jaarwisseling. Toen richtte een vonkenregen veel schade aan in Scheveningen. Maar niet alle benodigde stukken zouden zijn aangeleverd, en de kwaliteit van de plannen rond bijvoorbeeld veiligheid was niet goed genoeg, aldus Remkes. In een brief schrijft hij te begrijpen dat de teleurstelling groot is voor de bouwers. ‘We begrijpen ook dat het voor de organisatoren lastig was om alle stappen binnen de procedure volledig te doorlopen.’

Het is in Duindorp al sinds het weekend onrustig sinds bekend raakte dat het vreugdevuur er niet door zou gaan door de strengere eisen. Verschillende containers, bushaltes en zelfs een frietkraam werden in brand gestoken. Verschillende mensen werden door de politie opgepakt. Ook vanavond komen er meldingen van containerbranden binnen uit Duindorp en Scheveningen. Tientallen jongeren hangen rond in Duindorp. Er is een paar keer met zwaar vuurwerk gegooid. 

De politie en de speciale eenheden zijn met veel manschappen ter plaatse en hebben de toegangswegen naar de wijk afgezet. Enkel wie in de wijk woont of een goede reden heeft om er te zijn, mag er binnen.

Video: Rellen na afgelasten vreugdevuur

Bekijk ook: Vreugdevuren in Scheveningen: van begin tot escalatie

ANP
ANP
ANP
ANP1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Paul Hendriks

    Als ik zo de foto’s bekijk denk niet dat je deze figuren een vergunning voor een vreugde vuur moet geven, misschien eens een maandje opsluiten en daarna de schade laten betalen.