Defensieminister van Jemen overleeft moordpoging

EPA
De Jemenitische Defensieminister Mohammed Naser Ahmed is vandaag ongedeerd gebleven bij een moordpoging op hem in het zuiden van het land, waar het regeringsleger een grootscheeps offensief is begonnen tegen vermoedelijke opstandelingen van al-Qaida. Dat melden Jemenitische media.

In de zuidelijke provincie Shabwa kwam een ministerieel konvooi onder vuur te liggen, aldus de onafhankelijke website al-Ahd News Network op gezag van niet nader genoemde bronnen. De aanvallers konden ontkomen. Of er slachtoffers in hun rangen zijn, is onduidelijk.

De minister bleef ongedeerd, net als hoofd Ali Hassan al-Ahmadi van de inlichtingendiensten en hoofd Awad Majwar al-Awlaqi van de militaire politie, zo verluidde uit militaire bron. De veiligheidschef van de provincie raakte gewond.

Gesteund door geallieerde tribale strijders lanceerde het regeringsleger een offensief in gebieden in het zuiden waar vermoedelijke leden van al-Qaida op het Arabische Schiereiland (AQAP) zich zouden ophouden. Het leger zegt al tientalllen strijders te hebben "uitgeschakeld", onder wie toplieden.