Deense uitvinder: "Liet luik duikboot per ongeluk op hoofd Zweedse journaliste vallen"

Peter Madsen.
afp Peter Madsen.
De Zweedse journaliste Kim Wall is volgens de Deense duikbootuitvinder Peter Madsen omgekomen toen het luik van zijn duikboot op Walls hoofd viel. Dat heeft de man verklaard voor de rechtbank.

Madsen had het luik voor Wall willen tegenhouden, maar kon het op een bepaald moment niet meer houden waarop het met volle kracht toeviel. Toen Madsen het luik weer opende, zag hij overal het bloed van de 30-jarige journaliste, aldus een bericht van het Deense persbureau Ritzau.

Moord en lijkschennis

De Deen wordt beschuldigd van moord en lijkschennis. Madsens zelfgebouwde duikboot Nautilus zonk op 10 augustus, en intussen zit de zelfverklaarde uitvinder al 24 dagen in voorhechtenis. Vandaag moet de rechtbank ook beslissen of Madsen aangehouden blijft.

Volgens de boulevardkrant BT wil Madsen voor de rechtbank erkennen dat hij schuldig is aan lijkschennis. Hij had eerder al toegegeven dat Wall op zee omkwam bij een "ongeval" op boord, waarop hij haar op zee begroef.

Het lichaam van de journaliste werd op 21 augustus, zonder hoofd, armen en benen ten zuiden van Kopenhagen aangetroffen op zee.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Chris Vandorpe

  Ja en in paniek haar armen benen en hoofd afgezaagd ,hoe de rechters ginder zijn weet ik niet ,maar hier zouden ze hem wss nog geloven ook .

 • Filip Couvreur

  Wat zal de volgende versie zijn...... Koele moordenaar .....levenslang opsluiten die man

 • Etienne Boeckx

  Het is niet te geloven wat voor reden koelbloedige moordenaars allemaal uit hun duim zuigen te samen met hun advocaten ! Wat dat is de enige reden voor hun stilzwijgen opgelegd door hun advocaat tot ze een scenario bedisseld hebben !

 • ISABEL FRANCOIS

  ALS het dan toch een ongeluk was,waarom dan nog haar ledematen en hoofd van de romp halen?Bij een autopsie zou het dan toch naar boven komen dat het een stom ongeluk was,maar nu...ik geloof er niks van.

 • V. Ypres

  Ja, zonder haar hoofd wordt het wel moeilijk om zijn uitleg te verifieren.