Deense premier moet huwelijk voor de derde keer uitstellen: eerst corona, nu Europese top

De Deense premier Mette Frederiksen en haar partner Bo Tengberg.
EPA De Deense premier Mette Frederiksen en haar partner Bo Tengberg.
Wie van plan was dit voorjaar in het huwelijksbootje te stappen, herkent het misschien: ook op de nieuwe datum gooien de coronamaatregelen roet in het eten. De Deense premier Mette Frederiksen en haar partner zagen zich genoodzaakt hun geplande huwelijk tot twee keer toe uit te stellen, en zouden eindelijk trouwen op zaterdag 18  juli. Dat was buiten Europees Raadsvoorzitter Charles Michel gerekend, die uitgerekend op die dag een bijzondere Europese top in Brussel heeft belegd. Het koppel moet nu voor de vierde keer op zoek naar een geschikte huwelijksdatum.

Frederiksen doet het relaas over haar huwelijksplannen met haar toekomstige echtgenoot Bo op Facebook. “Ik kijk er echt naar uit om te trouwen met deze geweldige man, maar blijkbaar is het niet zo eenvoudig, want ik ben nu opgeroepen voor een Europese top in Brussel, uitgerekend op de zaterdag in juli dat we ons huwelijk hadden gepland. Snif”, schrijft de 42-jarige Frederiksen.

“Maar ik moet mijn werk doen en de belangen van Denemarken verdedigen. We zullen dus onze plannen opnieuw moeten wijzigen”, beseft Frederiksen. De premier, moeder van twee kinderen uit een vorig huwelijk, prijst haar toekomstige echtgenoot alvast voor zijn begrip. Bo Tengberg is in Denemarken een bekend cameraman, die onder meer werkte aan de succesreeks The Killing.
(Lees verder onder de Facebookpost)

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Michel heeft de 27 staatshoofden en regeringsleiders op 17 en 18 juli naar Brussel uitgenodigd voor onderhandelingen over de nieuwe Europese meerjarenbegroting en over een relancefonds om de Europese economie erbovenop te helpen. Alles samen staat er meer dan 1.800 miljard euro op het spel.

In de onderhandelingen behoort Frederiksen samen met de Nederlandse premier Mark Rutte, de Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz en de Zweedse premier Stefan Lofven tot de zogenaamde “zuinige vier” die de uitgaven willen intomen. Het valt voor Michel en co te hopen dat de annulering van het huwelijksfeest het humeur van de Deense niet bederft en een compromis niet in de weg staat. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.