Deense ex-bendeleider “die met heel zijn hart een nieuw leven wou creëren” neergeschoten na lancering boek over crimineel verleden

Nedim Yasar.
REUTERS Nedim Yasar.
Nedim Yasar, voormalige leider van een  criminele bende in Denemarken, is op 31-jarige leeftijd doodgeschoten in Kopenhagen. Yasar werkte mee aan een boek over zijn criminele verleden, dat vandaag uitkomt. Hij kwam net van zijn eigen lanceringsfeest toen hij werd doodgeschoten.

De schutter vuurde “tenminste twee schoten af” en vluchtte volgens de politie te voet, aldus de politie. Yasar werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar overleed daar aan zijn verwondingen. Hij zei onlangs dat hij eerder dit jaar ook al was aangevallen.

Yasar kwam op zijn vierde naar Denemarken vanuit Turkije. Hij stond volgens de politie aan het hoofd van de criminele bende Los Guerreros. Hij liet zijn criminele leven in 2012 achter zich, waarna hij als mentor met jongeren ging werken en zijn eigen radioprogramma begon. ‘Roots’, geschreven door Marie-Louise Toksvig, beschrijft hoe Yasar zich aan het criminele milieu ontworstelde. 

De Deense minister van Justitie Søren Pape Poulsen zegt op Twitter dat hij Yasar Nedim één keer heeft ontmoet en de overleden man “met heel zijn hart een nieuw leven wou creëren”. 

Het boek van Nedim Yasar.
AP Het boek van Nedim Yasar.
De politie op de plek van de schietpartij.
EPA De politie op de plek van de schietpartij.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jean West

    De nieuwe mode, criminelen geven toespraken in Univ of schrijven een boek.

  • benny vandersanden

    Kan misschien wel een van zijn vroegere slachtoffers zijn die niet zo vergevingsgezind is. Aangezien er geen ex slachtoffers zijn kunnen er ook geen ex criminelen bestaan

  • Jeff Smulders

    Triest, ik hoop dat u veel namen van criminelen in uw boek geschreven heeft , rust in vrede.