Deense (24) en Noorse (28) gruwelijk vermoord in Marokko, verdachte opgepakt

Politie bij het plaats-delict nabij Imlil in het Atlasgebergte.
AP Politie bij het plaats-delict nabij Imlil in het Atlasgebergte.
De Marokkaanse politie heeft een verdachte van de moord op twee jonge vrouwen uit Denemarken en Noorwegen opgepakt. Plaatselijke media meldden dat de politie nog zoekt naar twee andere verdachten. 

De twee toeristen van 24 en 28 jaar werden maandag dood aangetroffen in de buurt van Imlil in het Atlasgebergte, circa 55 kilometer ten zuiden van de stad Marrakesh.

De 24-jarige Deense is de keel doorgesneden en de Noorse zou ook zo zijn vermoord. Volgens de media vonden Franse alpinisten de twee slachtoffers in hun tent in een afgelegen gebied in de bergen. Het Atlasgebergte is erg hoog in de regio en vanuit Imlil maken veel toeristen bergtochten, bijvoorbeeld naar de berg Toubkal, die meer dan 4.160 meter hoog is.

Politievoertuigen in het dal nabij het plaats-delict.
AP Politievoertuigen in het dal nabij het plaats-delict.6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • DALILA Amrani

  Eida lam, vergeet je soms dat die dingen ook hier gebeuren ofzo? En vele vergissen zich, je kan niet zomaar in een tent slapen als vrouwzijnde in marokko. Beste is zelfs niet als vrouw alleen weg te gaan in die verlaten buurten van marokko. Het is daar niet zo veilig als hier. Gecondoleerd x

 • Paul Vandekerckhove

  Ik twijfel er niet aan dat de gevatte dader alles zal vertellen wat ie weet en dat zijn kompanen geen rustige slaapplaats zullen vinden . ...Het Marokkaans gerecht kan daarvoor garant staan .

 • Mees Jan

  Echt erg daders moeten minimum levenslang krijgen.

 • Hafi Bouu

  Wat erg zeg

 • John Lachens

  Wat erg. Hopelijk krijgen de daders zware straffen. Sterkte aan de familie en vrienden.