Deel vrouwelijke zakkenrollersbende die ook in België toesloeg opgerold in Amsterdam

De politie in het Nederlandse Limburg maakte vrijdag beelden openbaar van het zogenoemde “shouldering” in een supermarkt in Maastricht. Daarbij kijken zakkenrollers mee terwijl hun latere slachtoffers - meestal senioren - hun pincode intoetsen om hen vervolgens de pinpas te ontfutselen.
Politie Limburg De politie in het Nederlandse Limburg maakte vrijdag beelden openbaar van het zogenoemde “shouldering” in een supermarkt in Maastricht. Daarbij kijken zakkenrollers mee terwijl hun latere slachtoffers - meestal senioren - hun pincode intoetsen om hen vervolgens de pinpas te ontfutselen.
Een deel van een vrouwelijke, Europees opererende zakkenrollersbende is eind november in Amsterdam opgepakt. Deze zes blijken deel uit te maken van een groep van ongeveer 25 jonge vrouwen die in België, Frankrijk en Nederland actief waren. Een van de vrouwen heeft nog negen jaar celstraf openstaan in ons land.

Op 19 december vond er een actie plaats van de Belgische en Franse politie, waarbij meerdere woningen werden binnengevallen en negen verdachten aangehouden. Meerdere auto's en huizen met een totale waarde van 2 miljoen euro zijn in beslag genomen.

De bende heeft de afgelopen tijd in ons land en Frankrijk voor ruim een half miljoen euro gestolen met zakkenrollen en via het zogenoemde 'shouldering' ofwel het afkijken van de pincode van bejaarden.

De in Amsterdam aangehouden vrouwen worden verdacht van tien zaken. Ze zitten vast in afwachting van hun strafzaak.
26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Willy Van Craen

    Er zou een vingercontrole moeten bijkomen .Hierbij kunnen gestolen kaarten niet meer gebruikt worden. Ook niet bij overval waar men de code moet opgeven.

  • lu marissen

    Krijgen in dit land waarschijnlijk nog subsidies voor straat animatie

  • dirk gommaerts

    Ik heb het ook al gezien. Iemand staat zogezegd te gsm-en aan de kassa uitgang, maar in werkelijkheid filmen ze hoe je uw code intikt. Daarna moeten ze enkel nog de pinpas rollen, en ook die weten ze te zitten, omdat ze het gefilmd hebben. Oppassen geblazen, indien er mensen bij de uitgang blijven staan.

  • Paul Buckens

    Hou aub uw hand of portefeuille boven het toestel als u met het andere intikt .Maar veel mensen staan van op afstand hun code in te tikken, men moet zelfs niet over de schouder kijken om de code te zien.

  • Jules Vermeers

    En hoe komen die hier nog een resultaat van het zo slimme EU, zij de poen wij de miserie.