Deel Clinton-aanhangers verkiest McCain boven Obama

UNKNOWN

Een groot deel van de Democratische kiezers zou voor de Republikein John McCain stemmen bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november indien hun favoriet niet de Democratische presidentskandidaat wordt. Dat blijkt uit een enquête van het instituut Gallup.

Hardnekkige strijd
Als Barack Obama het zou opnemen tegen McCain, dan stemt 28 procent van de aanhangers van Hillary Clinton voor McCain. Als Clinton voor de Democraten in het strijdperk treedt, dan kiest 19 procent van de Obama-aanhangers voor McCain. Volgens Gallup heeft de lange en soms hardnekkige strijd tussen de twee Democratische troonpretendenten mogelijk een "negatieve impact" in november.

Clinton strijdt verder
Ook al rijfde Obama het grootste aantal staten, stemmen en afgevaardigden binnen, Clinton gaf onlangs in het magazine Time te kennen dat ze verder strijdt tot het einde van de voorselecties begin juni. Clinton trekt zich op aan het feit dat ze won in de grote staten, zoals New York, California, New Jersey en Ohio. Aan Time zei ze ook dat ze, in tegenstelling tot haar rivaal Obama, het 'hart' van het Democratische electoraat gewonnen heeft. (afp/gb)