Deel Californië uit voorzorg zonder stroom om bosbranden te voorkomen

EPA
Het Amerikaanse nutsbedrijf Pacific Gas & Electric (PG&E) gaat grote delen van Noord-Californië afsluiten van elektriciteit om bosbranden te voorkomen. Het gaat om zo'n 800.000 aansluitingen.

Volgens PG&E gaat het om een voorzorgsmaatregel. Door de verwachte harde wind kunnen bomen omwaaien en op hoogspanningsleidingen terechtkomen. Hierdoor kunnen vonkenregens ontstaan die bosbranden kunnen veroorzaken. In het gebied is het ook al een tijd droog.

Het elektriciteitsbedrijf begint in de nacht van woensdag op donderdag met de afsluitingen.

De afgelopen jaren, na talrijke grote branden in Californië, is PG&E er herhaaldelijk van beschuldigd hoogspanningskabels slecht te onderhouden. De verwoestende bosbrand in en rond de noordelijke Californische stad Paradise, die in november vorig jaar 85 mensen het leven kostte, zou zijn veroorzaakt door gebrekkig onderhoud van elektriciteitsleidingen. Volgens studies hebben de sterke wind, de warme temperaturen en de droge vegetatie ertoe bijgedragen dat het vuur zich destijds zeer snel verspreidde.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jacques-Philippe Leclerc

  Deel Californië? Wat is stilgelegd met stroom, is een grotere oppervlakte van héél Duitsland. Totale waanzin, iedereen is nu verplicht om een generator te kopen.

 • Karel Tichmann

  Wat ze vergeten om je te vertellen, dat honderden elektrische auto`s, staan aan de kant van de weg. Welkom in Californië...

 • Gino Denil

  Goedkoper dan hun hoogspanningskabels te onderhouden.

 • Marie Vandam

  Een week geleden sloot men daar ook zo maar de elektriciteit af..de mensen kregen van het bedrijf geen antwoord !