De zeven andere betreurde inzittenden van gecrashte helikopter: teamgenootjes van Gianna Bryant, ouders, coaches en piloot

Bloemen worden neergelegd bij de ingang van de Mamba Sports Academy van Kobe Bryant in Thousand Oaks, waar het hele gezelschap in de helikopter naar op weg was.
AP Bloemen worden neergelegd bij de ingang van de Mamba Sports Academy van Kobe Bryant in Thousand Oaks, waar het hele gezelschap in de helikopter naar op weg was.
De helikoptercrash in de buurt van LA, waarbij NBA-legende Kobe Bryant (41) en zijn tienerdochter Gianna (13) omkwamen, krijgt wereldwijde aandacht. Nog zeven andere inzittenden lieten helaas eveneens het leven bij het drama. Dit zijn de negen betreurde slachtoffers.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Kobe Bryant (41): basketbalspeler op rust. Hij speelde tot 2016 bij de Los Angeles Lakers, waar hij een indrukwekkende carrière van twintig jaar bij elkaar speelde. Hij richtte ook de Mamba Sports Academy in Thousand Oaks op.

Gianna Bryant (13): dochter van Kobe en zelf een veelbelovende basketbalspeelster. Ze hoopte in de voetsporen van haar vader te kunnen treden en was een talent. Ze trainde aan de sportschool die haar vader oprichtte. Vermoedelijk was het gezelschap daarnaar op weg.

Gianna met haar papa Kobe Bryant.
USA TODAY Sports Gianna met haar papa Kobe Bryant.

Ara Zobayan: de helikopterpiloot. Volgens zijn vriend en collega, Jared Yochim, een “lieve, professionele en berekende” man, een “ongelooflijke piloot”, die ook les gaf aan anderen en die altijd “cool, kalm en beheerst” bleef.

Ara Zobayan.
facebook Ara Zobayan.

Alyssa Altobelli: een jonge speelster uit het team van Gianna Bryant.

John Altobelli (56): de vader van Alyssa. Hij was lange tijd de hoofdcoach van het baseballteam van Orange Coast College.

Keri Altobelli: de mama van Alyssa. Het was haar schoonbroer Tony Altobelli die bevestigde dat de drie leden uit hetzelfde gezin aan boord van de helikopter zaten. Ze waren op weg naar de wedstrijd of training van Alyssa.

Alyssa Altobelli.
RV Alyssa Altobelli.
John en Keri Altobelli.
facebook John en Keri Altobelli.

Christina Mauser: basketbalcoach van een meisjesploeg van de lagere privéschool in Newport Beach, waar Gianna les volgde. Mauser werkte ook voor de Mamba Academy. Haar man en zanger van de in Orange County populaire band Tijuana Dogs, Matt Mauser, liet weten dat hij en zijn kinderen - een zoon en een dochter - kapot zijn van het verlies. Hij noemde Christina Mauser “een prachtige echtgenote en mama”.

Matt en Christina Mauser.
facebook Matt en Christina Mauser.

Payton Chester: ook een jeugdspeelster basketball.

Sarah Chester: de mama van Payton. Schooldirecteur Todd Schmidt roemde het gezin Chester als “geëngageerd, zorgzaam, aanmoedigend, en vol kattenkwaad en plezier, én ze hadden fantastische kinderen”. Schmidt schreef: “Terwijl de wereld rouwt om het verlies van een dynamische en menslievende atleet, rouw ik om het verlies van twee mensen die net zo belangrijk zijn... hun impact was net zo betekenisvol, hun verlies zal net zo hard worden gevoeld en onze harten zijn net zo gebroken”.

Sarah Chester met haar dochter Payton.
Instagram Sarah Chester met haar dochter Payton.