De wrede val die deze vrouw opzette voor ex-verloofde van haar echtgenoot, grenst aan het onwaarschijnlijke

Angela Diaz
kos Angela Diaz
Ze deed zich voor als de ex-verloofde van haar man en zette een hinderlaag op die elke verbeelding tartte. De gevolgen voor de echte ex-verloofde waren niet te overzien.

De Amerikaanse Michelle Hadley had een relatie met 'John Doe' - zoals hij in het dossier wordt genoemd - van 2013 tot 2015. Ze gingen uit elkaar en de man trouwde in januari 2016 halsoverkop met Angela Diaz nadat hij haar amper twee maanden eerder had leren kennen via een datingsite.

Zwanger
Voor Hadley brak een vreselijke tijd aan want Diaz had besloten om het leven van de ex-verloofde van haar man tot een hel te maken. Zo deed ze alsof ze zwanger was van hem en nam op online fora en in advertenties steevast de identiteit van Michelle Hadley aan in een beschadigingsoperatie die ongeziene proporties aannam.

Op 1 juni 2016 verscheen Diaz samen met haar echtgenoot in het politiekantoor van de Amerikaanse stad Anaheim in Californië waar ze gewag maakte van het feit dat Hadley dreigmails naar haar gestuurd zou hebben.

Ze bezorgde de politie kopieën van honderden valse mails waarvan Diaz kon doen laten uitschijnen dat ze afkomstig waren van het echte e-mailadres van de ex-verloofde.

Slachtoffer Michelle Hadley
KTLA Slachtoffer Michelle Hadley

De inhoud van het mailverkeer was verbijsterend. Zo veinsde Diaz dat Hadley ermee dreigde om haar te laten verkrachten en vermoorden. De berichten bevatten ook angstaanjagende beelden van onthoofde lichamen, geaborteerde foetussen en dode vrouwen.

Seksfantasieën
De situatie escaleerde helemaal toen Diaz claimde dat ze het slachtoffer was van bizarre seksfantasieën op het online advertentieplatform Craiglist die zouden zijn geplaatst door Hadley in haar naam.

In realiteit plaatste de boosaardige echtgenote de advertenties zelf. Ze vertelde aan geïnteresseerde mannen dat ze fantaseerde over verkrachtingen en harde seks wilde. Hierdoor moest de politie twee mannen onderscheppen die op weg waren naar haar huis om de fantasie ten uitvoer te brengen.

Op 24 juni 2016 belde Diaz naar de hulpdiensten met de melding dat een man had geprobeerd om haar te verkrachten in de garage. Ze toonde aan de politie haar gescheurde T-shirt en de plek waar de aanvaller haar met het hoofd tegen de muur sloeg. Pas achteraf zou blijken dat het haar zoveelste leugen was.

Angela Diaz en de plek op de muur die ze aan de politie toonde
Politie van Orange County Angela Diaz en de plek op de muur die ze aan de politie toonde

Maar in die periode hechtte de politie nog veel geloof aan haar verhaal. Het leidde tot de arrestatie van de ex-verloofde die na 1 nacht in de cel op borgtocht vrijkwam.

Gevangenis
Op 13 juli belde Diaz opnieuw naar de hulpdiensten. De politie trof aan haar huis een 17-jarige jongen aan die de verkrachtingsfantasie wilde beleven. De dag erna werd Hadley weer gearresteerd en de beschuldigingen waren niet min. De borg bedroeg bijna 1 miljoen euro.

De vrouw zat onschuldig in de gevangenis tot 7 oktober. Pas dan kwam de vreselijke waarheid beetje bij beetje aan het licht. Na nauwgezet onderzoek kon het gerecht de mails linken aan IP-adressen die verbonden waren met de plek waar Diaz woonde en het appartement van haar vader. De sluwe echtgenote was eindelijk ontmaskerd.  

"Duivels plan"
"Michelle Hadley was het slachtoffer van een duivels plan. Het is belangrijk dat haar naam volledig gezuiverd wordt", zei Tony Rackauckas, de openbaar aanklager van Orange County. Ook voor de speurders betrokken bij de zaak was de gruwelijk val die Diaz had opgezet voor Hadley ongezien. Zoiets hadden ze in hun hele carrière nog nooit meegemaakt. Het gerecht liet twee dagen geleden alle aanklachten tegen Hadley vallen.

Voor de ex-verloofde was het de meest traumatiserende ervaring van haar leven. Ze is nu van plan om haar MBA aan de universiteit af te maken.

Diaz zit nu in voorhechtenis. De scheiding tussen haar en John Doe is ingezet.

Michelle Hadley nadat het gerecht alle aanklachten tegen haar had laten vallen.
AP Michelle Hadley nadat het gerecht alle aanklachten tegen haar had laten vallen.
AP
AP